byl jsem 03.03 na zákaznickém centru O2 v ulici Národní 32,P1. z důvodu navyšování internetu v moje lokalitě.
Vyřizovala můj případ pracovník slečna K.
Přesvědčila mě, že změna routerů můj problém vyřeší.
Bylo řečeno že sníží o 100kč služby,no budu platit měsíčně 99kč za nový Smart box. Na můj dotaz co se týče výpovědní lhůty Smart boxu, odpověděla že mám možnost vrátít když budu chtít ukončit služby 02. Slečna Kočová poskytla nepravdivou informace co se týče vrácení Smart boxu.
14.03. Rozhodnul jsem že chci odstoupit od smlouvy že ten Smart box nezlepšil moje situace a na víc ve smlouvě zjistil že jeho mám na splátky na 4 roky.
Věděl jsem že mám lhůtu na vrácení routerů 14 dní a právo na odstoupení smlouvy. Ale pravděpodobně jsem nestál zbytečné riskovat svojim a ostatním bezpečí a rozhodnul že kvůli COVID-19 zůstanu doma a s O2 domluvíme této situace.
15.04 Zákaznický centrum 02 odpověděl že ja nemůžu vrátit Smart box.Byla napsana v tento den stížnost.No stížnost uznaly za neoprávněnou , odpověď byla prej zaměstnanci O2 jsou skuteční profesionálové a nemohou poskytnout špatnou informace, a na vic prošla velice dlouhá doba.
Na argumenty že byl zákaz volnyho pohybu v ČR nereagovaly.
Prosím Vás laskavě o radu, jak lze v té to situace zachovat .
1)Hlavní důvod (nechtěl jsem riskovat a zůstal doma) a v dobu COVID-19 nevrátil jsem Smart box.
2)Byl jsem podveden zaměstnancem ohledně podmínek. (Mám jednoho svědka který seděl u toho)
3)Problém s internetem nevyřešil, pořád vypadává internet a padá rychlost. A na víc mám chytrej Smart box který je na 4 roky na splátky a od kterého nemůžu odstoupit.
Předem děkuji za odpověď.
Služba Smart box 99 kč/měs. na splátky 48 měs. Číslo smlouvy OMS-15559680
Uznat moji stížnost za oprávněnou, a dohodnout ze stranou O2, že vratim Smart box,který mám v kompletním balení.
Jednou z nejpodstatnějších zásad soukromého práva je zásada "pacta sunt servanda" neboli smlouvy se mají dodržovat, která je mimo jiné zmíněna v § 3 občanského zákoníku. Závazky ze sjednaných smluv se musí splnit. Smlouva může být uzavřena i ústně, nebylo-li ujednáno jinak nebo nestanoví-li určitou formu zákon. Informace poskytnuté zaměstnancem podnikatele jsou pro podnikatele závazné a podnikatel by měl svůj závazek dodržet, neboť zaměstnanec jedná jménem podnikatele dle § 430 odst. 1 občanského zákoníku jako jeho zástupce a právní jednání zaměstnance podnikatele zavazuje.
Byl-li při nabízení služeb užit nepravdivý údaj, mohlo by se jednat o nekalou obchodní praktiku, která je zákonem o ochraně spotřebitele zakázaná. Dozor nad dodržováním povinností uložených zákonem o ochraně spotřebitele na úseku telekomunikací provádí Český telekomunikační úřad. Má-li spotřebitel důvodné podezření, že společnost porušila povinnost uloženou jí zákonem, je vhodné obrátit se na tento úřad.
pokud si zákazník nákup modemu rozmyslí, má možnost jej navrátit do 14 dní. Jestliže se nechce/nemůže dostavit osobně na prodejnu, má možnost tak učinit poštou Hlavní sklad O2 Czech Republic, Reklamační oddělení, K Mrazírnám 1158, 779 00 Olomouc - Hodolany.
Co se týká řešení předchozí stížnosti, tak zde jste rozporoval, že Vám mělo být dané zařízení nabídnuto do „pronájmu“, avšak v systému evidujeme podepsanou smlouvu ze 3. 3. 2020, kde máte uvedeno zakoupení O2 Smart boxu na splátky (konkrétně rozložení pořizovací ceny modemu do 48 pravidelných splátek).
Nepodařilo se mi také dohledat, že byste situaci řešil v zákonné lhůtě alespoň prostřednictvím infolinky (oznámil nám Váš umysli a domluvil se na případném řešení). Pokud jste tak učinil, poprosím ideálně o doplnění čísla, ze kterého bylo voláno + datum uskutečnění hovoru.
Ohledně Vašich potíží s internetovým připojením, tak nevidím, že by docházelo k rozpadům připojení. Modem (O2 Smart Box) vidím aktuálně trvale připojen od 19. 3. 2020 (09:38:29). Rychlostní profil odpovídá Vámi nastavenému tarifu Internet HD Bronzový (22059/2240 v kbit/s). Jestliže tedy pociťujete Vámi zmíněné potíže, budete se nejspíše připojovat prostřednictvím WiFi.
Doporučil bych tedy otestovat funkčnost při připojení přes kabel či alespoň manuální výběr nejvhodnějšího kanálu.
Postupujte dle návodu:
Nejprve vypněte funkci "Smart WiFi" v sekci "Wi-Fi a síť". Pokud ji doposud nemáte zapnutou, tak ji zapněte a je dost možné, že to přinese zlepšení a tím pádem nepokračujte dále. Pokud ji zapnutou máte a stejně dochází k odhlašování zařízení na WiFi, vypněte ji a postupujte dále pro manuální nastavení nejlepšího kanálu. Jděte do aplikace O2 Smartbox na mobilním telefonu, klikněte na "WiFi a síť - Pokročilá nastavení sítě - Nastavení WAN". Vygeneruje se Vám kód, který zadáte na stránce http://internet.o2/. Tam jděte do Wi-Fi Scanner, klikněte na "Launch" a následně na "use best channel". To samé udělejte, když přepnete na 5 GHz WiFi (switch to 5 Ghz).
Martin Stalmach
Guru pro Social Media, O2
Jsem nechtěl nakupovat ten modem vůbec, jenom navýšit rychlost.Ale pracovník Kočová D. Přesvědčila že vzít modem pro mě je lepší varianta.Ani slovo nebylo řečené od pracovníka že mám ho 48 měsíců splácet.
Samozřejmě jsem smlouvu podepsal na místě jinak nebyla by plátna. Jediné před podepsáním jsem zeptal co se týče výpovědní lhůty a vrácení modemu.Na což bylo řečeno že vratim když budu ukončovat služby O2.
Zopakují ještě jednou, nechtěl jsem riskovat svoji a ostatní bezpečí a dostávat na prodejnu nebo na poštu kvůli koronoviru a na víc 14.03 to byla sobota.Nevolal jsem.
Řeknu upřímné:
1) Mám internet O2 už skoro 3 roky , přišel jsem na zákaznické centrum a očekával jsem pomoc a radu, vmisto toho byl jsem podveden pracovníkem a poskytnut nepravdivou informací.(Mám na to svědka,který může to potvrdít.)
2)Znám že ČOI hlasila jak postupovat při reklamaci v době nouzového stavu, a rádi účastníci smluvního vztahu přistupovali ohleduplně, s trpělivostí a přihlédnutím k mimořádné situaci.Ale
vidim že ohleduplnost pro O2 to je moc těžký.
Děkuji za pochopení
S pozdravem,Alex.
Stížnost tedy přeřazujeme na společnost, aby měla možnost reagovat.
je nám líto, ale zde trváme na předchozích řešeních Vašich podnětů. V jednotlivých vyjádřeních, které jsme Vám zasílali do e-mailu, máte také uveden postup, jak v případě nesouhlasu nadále postupovat.
Pro mimosoudní řešení sporů vzniklých z kupní smlouvy mezi společností O2 Czech Republic a.s. a spotřebitelem je příslušná Česká obchodní inspekce - oddělení ADR. Bližší informace včetně formuláře pro podání návrhu lze najít na https://adr.coi.cz/cs. V oblasti finančních služeb je příslušný finanční arbitr v rozsahu působnosti stanoveném právním předpisem upravujícím finančního arbitra (http://www.finarbitr.cz/cs/). V oblasti elektronických komunikací a poštovních služeb je příslušný Český telekomunikační úřad v rozsahu působnosti stanovené právním předpisem upravujícím elektronické komunikace a poštovní služby (https://www.ctu.cz/mimosoudni-reseni-spotrebitelskych-sporu
Martin Stalmach
Guru pro Social Media, O2