Dobrý den cca před měsícem jsem si objednala přes web pohodovydum.cz dětskou video chůvička BabySmile V606 za 1990 zaplatila ihned vše mě potvrdili, ja jen čekala. Včera přišel balíček s úplně jinou chuvickou ještě bez faktury a zezloutla jak stará a použita kdyby byla. Tak se snažím dovolat a nezvedaji a přitom mají občas obsazeno, když volám, a na Email též nereagují. Už jsem psala že to chci vyřešit v klidu pokud budou reagovat ale pokud ne psala jsem, že to kdyztak předám na ČOI a PČR. Mám těsně před porodem a opravdu nevím zda chci zase měsíc čekat na tu správnou chuvičku.
Video chůvička BabySmile V606
Okamžitá výměna zboží nebo okamžité vrácení peněz.
V souladu s ustanovením § 2161 odst. 1 písm. a) zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, prodávající odpovídá kupujícímu, že věc při převzetí nemá vady. Zejména prodávající odpovídá kupujícímu, že v době, kdy kupující věc převzal, má věc vlastnosti, které si strany ujednaly, a chybí-li ujednání, takové vlastnosti, které prodávající nebo výrobce popsal nebo které kupující očekával s ohledem na povahu zboží a na základě reklamy jimi prováděné.
Pokud tedy bylo doručeno jiné, provedené objednávce neodpovídající zboží, má spotřebitelka nárok na uplatnění nároků z vadného plnění v rámci reklamace. Tyto nároky vymezuje ustanovení § 2169 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník.
V řešené věci připadá v úvahu dodání nové věci bez vad (resp. výměna věci), a nebude-li to možné, tak odstoupení od smlouvy. Prodávající má dle ustanovení § 19 odst. 3 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, povinnost vyřídit reklamaci bez zbytečného odkladu. Nejdelší možná lhůta je přitom 30 dní. Jediná výjimka je v situaci, kdy se prodávající se spotřebitelem výslovně dohodne na delší reklamační lhůtě.
Reklamaci lze uplatnit i bez toho, aniž by muselo být zboží k prodejci "fyzicky" dopraveno (zboží lze např. vyfotit, nahrát video záznam atp.). Teprve v případě, kdy by fyzická přítomnost zboží u prodejce byla pro posouzení vady nezbytná, měl by spotřebitel zboží doručit nejlevnější možnou formou prodávajícímu. Náklady vynaložené spotřebitelem na dopravu může spotřebitel požadovat jako účelně vynaložené náklady.