tento slevový portál mi za dnešní den sále posílá emaily - spamy. Za 1 den jsem jich obdržel přes 800 a stále přichází nové. Pořád ten stejný newsletter stále dokola. Mám firemní email a čekám důležitý návrh smlouvy, ale tento portál se mi rozhodl zničit emailovou adresu. Dnes jsem se již 3 krát odhlásil, ale stále mi dochází další. Dále 4 krát jsem volal na jejich linku a bylo mi sděleno, že můj problém poslali mail IT oddělení a víc s tím dělat nelze. Paní operátorka mne řekla ať jím klidně taky posílám 800 mailů denně že je jí to jedno. Pokud jsem vyhrožoval žalobou tak mi sdělila " a co Vám brání? " ( mám to nahrané !!) . Nevím co dělat ?? - Mám si předělat vizitky? smazat svůj email z web stránek ?? Všechny své obchodní kontakty obeslat, že mám nový email ?? ... protože na tento můj mi slevový portál ber slevu zasílá 1000 emailů za den. A ta jejich naprostá arogance mne strašně uráží požádám o radu co se dá v této situaci dělat ?
Jejich newsletter: (den 8.9.2014 čas 17: 44 ).... Sada 5 náplní do tiskáren Canon.(-69%)|5palcový HTM M3 GPS/3G 4 GB Smartphone.(-51%)|Vypěstujte si vlastní houby. Akce 2+1.(-80%)
Že by se mi alespoň někdo omluvil a sdělil mi že až jich smažu 10000 za den tak už žádné další nepřijdou ... nepůjdu spát vše smažu a budu mít zpět svůj email.
Obchodním sdělením se rozumí všechny formy sdělení, včetně reklamy a vybízení k návštěvě internetových stránek, určeného k přímé či nepřímé podpoře zboží či služeb nebo image podniku osoby, která je podnikatelem. Podrobnosti elektronického kontaktu lze za účelem šíření obchodních sdělení elektronickými prostředky využít pouze ve vztahu k uživatelům, kteří k tomu dali předchozí souhlas. Bez ohledu na předchozí větu platí, že pokud fyzická nebo právnická osoba získá od svého zákazníka (subjekt již existujících obchodních vztahů) podrobnosti jeho elektronického kontaktu pro elektronickou poštu v souvislosti s prodejem výrobku nebo služby podle požadavků ochrany osobních údajů upravených zvláštním právním předpisem, může tato fyzická či právnická osoba využít tyto podrobnosti elektronického kontaktu pro potřeby šíření obchodních sdělení týkajících se jejích vlastních obdobných výrobků nebo služeb za předpokladu, že zákazník má jasnou a zřetelnou možnost jednoduchým způsobem, zdarma nebo na účet této fyzické nebo právnické osoby odmítnout souhlas s takovýmto využitím svého elektronického kontaktu i při zasílání každé jednotlivé zprávy, pokud původně toto využití neodmítl.
Dozor v této oblasti provádí Úřad pro ochranu osobních údajů.
Pan Gál si bohužel ve svém emailovém klientu nastavil chybně filtr pro přeposílání pošty a kvůli tomu se mu ve složce s doručenými emaily stále objevoval námi jednou odeslaný email s novinkami. S panem Gálem jsme tuto situaci řešili několikrát během dne telefonicky a předali jsme věc k řešení na naše IT oddělení, kde nám potvrdili, že se jedná o výše uvedený problém a poradili zákazníkovi vhodné řešení.
Komentář: Všem děkuji za pomoc. Situace je již vyřešena, jednalo se o chybu u mého poskytovatele emailového účtu, nikoli o chybu na straně portálu Berslevu.cz. Děkuji dTestu za pomoc i vstřícné řešení IT oddělení portálu Berslevu. Stále nechápu, kde na mne tento portál vzal e-mail adresu, když jsem u nich nic nekupoval a dále bych doporučil krizové komunikační školení pro jejich operátorky, jelikož na mne byly značně nepříjemné. Situaci vyřešil, až technik IT Berslevu.cz, kterému tímto moc děkuji za pomoc, vše pěkně vysvětli a poradil co dělat. Zůstávám s pozdravem Gál