Dobrý den, mám dotaz. Měli jsme zaplacenou zálohu 15.000,- cca 1/2 ceny zajezdu ( dovolené) sprostředkovavala to invia.cz ale je tomod ck blue style. Přišel
Nám formulář kde stálo jestli chceme zájezd za 1- zrušit
Za 2 - jestli chceme voucher a nebo jestli vydržime na situaci. Jelikož
Se bojime o své zdraví rozhodli jsme se zajezd zrušit. V postupu bylo psáno že storno poplatek je 1.500,- kč. Zdalo se nam to velmi přijatelné tak jsme se rozhodli to zrušit. Cca 3 týdny se nic nedělo. A pak přišla z cestovni kanceláře sprava že storno poplatek je 15.000,- ne 1.500,- a že se vymyšlíme. Zájezd měl byt ke konci srpna. Přijde mi ta suma za storno poplatek nesmyslná. Ale prý si vymyšlíme. Když všude se řiká v mediich ze máme nárok na vrácení peněz nebo teda na nějaký
Voucher. Prosím co máme teď dělat. Děkuji
Storno poplatky
Rada
Pořadatel zájezdu je dle § 2533 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, na žádost zákazníka povinen odůvodnit výši odstupného. Výše takového odstupného musí být přiměřená. Pořadatel tak může požadovat zaplacení odstupného ve výši nákladů, které mu skutečně v souvislosti s odstoupením zákazníka od smlouvy vzniknou.
Pokud však výše odstupného byla sjednána ve smlouvě, může se spotřebitel odkazovat právě na podmínky této smlouvy a zvýšenou částku rozporovat.