Boaz, s.r.o.

#42856Špatně vyřízená objednávka

03.06.2020, před 5 lety

Olga Nožičková

Objednala jsem několik různých látek na roušky. Objednávka byla vyřízena po měsíci - což bych vzhledem k situaci neřešila.

Polovina dodávky neodpovídala objednávce.

Při pokusu o reklamaci (ihned po obdržení balíku), zaujala společnost pozici mrtvého brouka.

Neodepisují na maily, neberou telefon.

Bavlněná látka, zcela jiné barvy a potisku, než jsem chtěla.

Chyba se může stát a dobrá firma se pozná podle toho, jak se ke svých chybám postaví.

Očekávala jsem komunikaci, informaci o způsobu řešení, a ideálně výměnu chybných položek. Nedočkala jsem se ani toho prvního.

24.6.2020 09:22, před 5 lety

Nemá-li věc vlastnosti, které byly sjednány, je věc vadná. Má-li věc vady, může spotřebitel v daném případě požadovat dodání nové věci. Není-li to možné, má spotřebitel právo odstoupit od smlouvy a požadovat vrácení peněžních prostředků. Místo výše uvedených způsobů nápravy může spotřebitel žádat přiměřenou slevu.

Reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, pokud se podnikatel se spotřebitelkou nedohodne na lhůtě delší. Marné uplynutí této lhůty se považuje za podstatné porušení smlouvy. Dojde-li k podstatnému porušení smlouvy, má spotřebitelka právo od smlouvy odstoupit a žádat vrácení peněžních prostředků. Spotřebitelce doporučujeme, aby si uchovala všechny dokumenty prokazující, že reklamace byla uplatněna. Nevyřídí-li prodávající reklamaci včas, dopouští se rovněž přestupku, za který mu hrozí pokuta od České obchodní inspekce.

Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitelka možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.

30.9.2020 10:50, před 4 lety