Dobrý den, stalo se mi to samé co jsem četla u pana Milana Straky. U stejné společnosti. Zaplatila jsem za baterii a dostala email o akceptování platby. Po 14 dnech jsem urgovala všemi způsoby dodání baterie nebo peněz. Přišel omluvný email o pochybení pracovníka a že, vše napraví,dodnes se tak ovšem nestalo emaily mám uložené a výpis z banky o provedené platbě rovněž. Co si člověk má počít 198 kč není mnoho ale nemění to fakt, že jde něco nekalého a že, se cítím podvedená. Požádala jsem o pomoc ČOI a podala výzvu pro ostatní poškozené aby se ozvali na můj email pro podání hromadné žaloby.Děkuji Fuksová
1000106 Baterie Nikon EN-EL11, Olympus Li-60B, Pentax D-LI78, Leica DP80, Sanyo DB-L70 - 750 mAh 1 139.00,- Doprava a platba 59.00,- CENA CELKEM: 198.00,- Kč
Vrácení peněz.
V tomto případě doporučujeme spotřebitelce, aby provedla prokazatelným způsobem odstoupení od smlouvy dle § 1978 občanského zákoníku, který stanoví: Zakládá-li prodlení jedné ze smluvních stran nepodstatné porušení její smluvní povinnosti, může druhá strana od smlouvy odstoupit poté, co prodlévající strana svoji povinnost nesplní ani v dodatečné přiměřené lhůtě, kterou jí druhá strana poskytla výslovně nebo mlčky. V odstoupení je nutné určit lhůtu pro vrácení peněz. Pokud nebudou peníze vráceny, spotřebitelka se může obrátit na svou banku a požádat o tzv. charge-back (zpětnou platbu). V takovém případě je nutné doložit doklady prokazující objednávku, odstoupení apod.
Subjekt Rostislav Quisek nereagoval na naši výzvu k řešení stížnosti. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.