2.6.2020 dopoledne jsem posílala přes Zásilkovnu balíček na P.O.Box. Zaplatila jsem předem 129 Kč.
Jednalo se o dost drahou zásilku - proto jsem denně kontrolovala doručení, ještě 6.6.2020 tam bylo vedeno beze změny, že je zásilka doručována na doručovací depo. Volala jsem na jejich informační linku a pracovník mi po chvilce hledání zjistil, že zásilka neměla být vůbec přijata, protože nedoručují na P.O.Boxy.
Tuto informaci bohužel neměli nikde vedenou.
Jelikož si ode mě převzali peníze ale službu nesplnili - žádala jsem je 6.6.2020 - písemně o vrácení celé částky na účet.
Nikdo se mi neozval - proto jsem se 12.6.2020 písemně ptala na jejich vyjádření. Doposud mi nikdo neodpověděl.
Vrácení peněz za neuskutečněnou službu + si myslím že by bylo vhodné aby tak důležitou věc, že nelze dodávat na P.O.Boxy - měla Zásilkovna vedeno ve svých podmínkách + aby jejich aplikace přímo nedovolovala zásilky na P.O.Box zadávat a vybírat za to peníze.
Pokud nebyla služba poskytnuta nebo nebyla poskytnuta ve sjednané kvalitě, je vhodné uplatnit reklamaci. Při uplatnění reklamace může spotřebitel žádat řádné poskytnutí služby, přiměřenou slevu, případně může od smlouvy odstoupit, pokud vadné plnění ze strany podnikatele bylo podstatným porušením smlouvy (pokud se dá předpokládat, že by spotřebitel smlouvu neuzavřel, věděl-li by o porušení smlouvy). V případě odstoupení od smlouvy má podnikatel povinnost vrátit spotřebiteli kupní cenu za službu a navíc zboží, které měl doručit. V případě řešení situaci jiným způsobem zůstává podnikateli povinnost zboží doručit v souladu s uzavřenou smlouvou.
Vznikne-li na přepravované věci škoda během přepravy a je-li přepravní společnost povinna k náhradě škody dle ustanovení § 2944 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, pak se výše nahrazované škody bude řídit ustanovením § 2951 odst. 1 a ustanovením § 2969 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. Při určení výše náhrady škody se vychází z obvyklé ceny, kterou má věc v době, kdy na ni vznikla škoda, resp. v řešené věci v době, kdy došlo k její ztrátě.