Centrální výběrová řízení a.s.

#43165Zrušení výsledku výběrového řízení

2 měsíce 29 dnů 4 hodiny

17.06.2020, před 5 lety

Klára Kopalová

Dobrý den, chtěla bych zrušit plnou moc a odstoupit od smlouvy. Teprve po podepsání jsem si mohla přečíst podmínky o níž jsem nebyla informována.Též mi nebylo řečeno, že za mě rovnou vyberete nového dodavatele. Bylo mi pouze řečeno že při podpisu plné moci, je plná moc jen pro zastupování v soutěži. Jsem spokojená se svým dodavatelem a nepřeju si přecházet.
Děkuji Kopalová Klára

Zrušení výsledku výběrového řízení, zrušení plné moci a odstoupení od smlouvy

17.6.2020 10:52, před 5 lety

Podnikatel má povinnost spotřebitele seznámit se službou a jejími hlavními vlastnostmi. Pokud tak neučiní, mohou být naplněny znaky klamavého opomenutí, jenž je nekalou obchodní praktikou, která je zákonem o ochraně spotřebitele zakázaná. Spotřebitel by mohl namítat neplatnost přihlášky, neboť byl druhou stranou uveden v omyl o rozhodující okolnosti.

Dozor nad dodržováním pravidel ochrany spotřebitele provádí Česká obchodní inspekce. Má-li spotřebitel důvodné podezření, že společnost porušila svou zákonnou povinnost, má možnost obrátit se s podnětem k tomuto úřadu. Více o podání na www.coi.cz/cz/spotrebitel/prava-spotrebitelu/podani-stiznosti-podnetu-dotazu/.

Odstoupit od smlouvy, která byla uzavřena mimo obchodní prostory společnosti (bez ohledu na to, zda si návštěvu obchodníka spotřebitel vyžádal či nikoliv), je možné ve lhůtě 14 dní od uzavření smlouvy. Pokud však spotřebitel o tomto svém právu nebyl poučen nebo neobdržel-li formulář pro odstoupení od smlouvy, může od smlouvy odstoupit do jednoho roku a čtrnácti dní od uzavření smlouvy. Zároveň je ale vhodné zprostředkovateli odvolat plnou moc.

Uzavře-li spotřebitel smlouvu o dodávkách elektřiny nebo plynu, může ji navíc vypovědět bez udání důvodu do 15 dnů od zahájení dodávek. Zákon garantuje spotřebiteli možnost zrušit smlouvu bez jakékoliv sankce.

15.9.2020 13:59, před 4 lety