České aukce s.r.o.

#43514Nedoručitelná výpověd,nepřebírání doporučených dopisů

8 měsíců 22 dnů 2 hodiny

03.07.2020, před 5 lety

KAREL HOTÁREK

Dobrý den,přes veškerou snahu nemohu doručit písemnou formu výpovědi firmě česká aukce s.r.o.přesto že jsem nepodepsal smlouvu jsem veden jako zákazník odběru plynu a elektřiny,nepodepsané formuláře mohu doložit,doporučená psaní s výpovědí nejsou přebírána,to mohu doložit také(poštovní potvrzení).Děkuji za případnou pomoc

České aukce el.energie a zemního plynu a plná moc

Pomoc při ukončení smluv

31.7.2020 20:16, před 4 lety

Zmaří-li vědomě druhá strana, příjemce výpovědi, dojití, platí, že řádně došla (§ 570 občanského zákoníku) a bude vůči prodejci takové právní jednání účinné.

Byla-li výpověď zaslána na adresu určenou pro odstoupení od smlouvy, je účinná, i když si prodávající dopis nepřevzal. Je tedy nutné, aby si spotřebitel uschoval doklady od pošty.

25.3.2021 12:25, před 4 lety

Dále může spotřebitel využít možnost mimosoudního řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Více informaci k uvedené službě lze nalézt na webové adrese www.adr.coi.cz.