Dne 1.4.2020 jsem si u výše uvedené společnosti objednala zboží za 1.596,- Kč, tato částka byla převodem ihned uhrazena,dne 2.4.2020 jsem obdržela potvrzující mail o přijetí platby. V tomtu mailu bylo také uvedeno, že dodací doba zboží je 15-25 pracovních dní začíná plynout po stavu objednávky vyřízeno. Ten týž den 2.4.2020 jsem obdržela informaci mailem, že má objednávka je vyřízena, takže jsem očekávala dodání zboží nejpozději na začátku května 2020. Dne 21.4.2020 mi opět od společnosti přišel mail potvrzující platbu a následně vyřízení, naprosto stejné mail, jako byly zaslány 2.4.2020. Vyčkala jsem tedy ještě do 25.5.2020, zda mi zboží dorazí a opět se nic nedělo a tak jsem napsala dotazující mail, v jaké fázi se dodání zboží nachází. Bylo mi odpovězeno, že se dodání řídí dle obchodních podmínek a tím naše komunikace skončila. Dnes je 14.7.2020 a zboží jsem doposud neobdržela.
Křížené sexy zajímavé dámské plavky VÝPRODEJ Varianta: Barva: Modrá, Velikost: L Kód: 32811469614/MOD3 1 ks 399,00 Kč, Křížené sexy zajímavé dámské plavky VÝPRODEJ Varianta: Barva: Růžová, Velikost: L Kód: 32811469614/L2 1 ks 399,00 Kč, Křížené sexy zajímavé dámské plavky VÝPRODEJ Varianta: Barva: Sytě růžová, Velikost: L Kód: 32811469614/L3 1 ks 399,00 Kč, Křížené sexy zajímavé dámské plavky VÝPRODEJ Varianta: Barva: Světle růžová, Velikost: L Kód: 32811469614/L 1 ks 399,00 Kč
Dodání zboží nebo vrácení peněz
Prodávající má povinnost dodat zboží. Pokud tak neučiní ve sjednaném termínu, ocitá se v prodlení. Pokud doba dodání nebyla sjednána, může spotřebitelka požadovat dodání zboží ihned. Prodávající je poté povinen splnit bez zbytečného odkladu, nejpozději by mělo být plněno do 30 dní. Jestliže zboží nedodá, upozorní spotřebitelka prodávajícího, že nedodal zboží včas a poskytne prodávajícímu přiměřenou lhůtu k dodání zboží (lze poskytnout i mlčky).
Pokud prodávající nedodá zboží ani ve lhůtě poskytnuté spotřebitelkou, má spotřebitelka nárok odstoupit od smlouvy dle § 1978 občanského zákoníku a žádat vrácení zaplacené peněžní částky. Oznámí-li spotřebitelka prodávajícímu, že mu určuje dodatečnou lhůtu k plnění a že mu ji již neprodlouží, platí, že marným uplynutím této lhůty od smlouvy odstoupila.
Odstoupením od smlouvy se smlouva ruší od počátku a strany si mají povinnost vrátit poskytnutá plnění. Spotřebitelce tedy odstoupením od smlouvy vzniká nárok na vrácení zaplacené částky.
Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitelka možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.
Platba byla vrácena viz příloha, omlouváme za nedodání.
Dobrý den, děkuji za vyřízení mého požadavku, společnost mi dne 17.7.2020 vrátila peníze