Dobry den, Mall nedodrzela 30ti denni lhutu pro reklamaci a ja jsem zadala vraceni penez do 24. 7., ale sdelili mi, ze maji 14ti denni lhutu pro vyplaceni, coz neni legalni, proto prosim o pomoc, dekuji.
Apple iphone SE (2016)
Okamzite vraceni penez za telefon. Proskoleni zamestnancu, at neinformuji nepravdivymi informacemi.
Pokud došlo k odstoupení od smlouvy pro marné uplynutí lhůty k vyřízení reklamace, pak zákon lhůtu k vyplacení částky neukládá. Není-li sjednán čas plnění, platí že věřitel může požadovat plnění ihned a prodávající jakožto dlužník je poté povinen splnit závazek bez zbytečného odkladu.
Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost se obrátit na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Pokud podnikatel neposkytne České obchodní inspekci součinnost, má tento úřad možnost udělit podnikateli pokutu za přestupek. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese: www.adr.coi.cz
Vážená paní Dordová,
mrzí mne, že Vaše reklamace nebyla stižena v rámci zákonné lhůty pro vyřízení.
Abychom mohli prověřit stav vrácení platby, poprosím Vás o doplnění identifikace Vaší objednávky, číslo objednávky či faktury.
Předáme podklady na finanční oddělení, aby Vám byla platba připsána v co nejkratší lhůtě.
Děkuji a přeji hezký den.
S pozdravem,
Kristina Draštíková
overeno@mall.cz
Reklamace cislo: 2600625294
Tímto žádáme společnost, aby se k případu vyjádřila. Pokud tak společnost neučiní, bude stížnost uzavřena.