Dne 24.8.14 jsem u firmy Kosmetix objednala zboží v hodnotě ...., které jsem dne 25.8.14 zaplatila převodem z účtu.
Do dnešního dne mi zboži nedošlo, nebyly mi ani vráceny peníze.
Psala jsem na firmu emaily, SMS- ty zůstaly bez odezvy. Podařilo se mi 3x kontaktovat pana na tel. čísle 720110720, který se vymlouval,že je zrovna u lékaře a nemůže vyřídit mou pohledávku, pak že některé položky mé objednávky nejsou na skladě, ale že mají druhý den přijít. Taktéž mě měl druhý den kontaktovat a vyřešit mou zaplacenou objednávku. Nikdy tak neučinil.
Už mi došla trpělivost, proto se obtracím na Vás.
Chtěla bych se připojit k trestnímu oznámení na tuto firmu pod spisovou značkou na společnost - KRPA-168343-2/PŘ-2014-001412.
Kosmetika
Vrácení peněz nebo zaslání objednananého zboží.
Pokud došlo k uzavření smlouvy, kdy měla jedna strana povinnost uhradit kupní cenu a druhá měla povinnost dodat zboží a zboží nebylo dodáno ani po výzvě k dodatečnému plnění, má kupující právo od smlouvy odstoupit dle § 1978 občanského zákoníku a žádat vrácení kupní ceny v přiměřené lhůtě. Toto je pohled ze soukromoprávní hlediska.
Z trestněprávního hlediska je možné připojit se k tresnímu oznámení na Policii ČR. Poté budou orgány činné v trestním řízení posuzovat, zda došlo ke spáchání trestného činu.
Společnost Foglik s.r.o. nereagovala na naši výzvu k řešení stížnosti. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.
Případné spory mohou být tedy řešeny pouze v soudním řízení. Z trestněprávního hlediska je možné připojit se k trestnímu oznámení na Policii ČR. Poté budou orgány činné v trestním řízení posuzovat, zda došlo ke spáchání trestného činu.
Před samotným podáním žaloby doporučujeme zaslat subjektu předžalobní výzvu dle § 142a
občanského soudního řádu. Vhodné je také právní zastoupení. Seznam advokátů je k dispozici na http://www.dtest.cz/advokati.