Obracím se na Vás s požadavkem o řešení mého problému. V listopadu
minulého roku jsem si od czc.cz koupil dotykový notebook ASUS T100 s W8. Používal jsem ho na kancelářské aplikace a internet. Bohužel po půl roce mě prasknul display. Podal jsem tedy u prodejce reklamaci s tím, že za 14 dní mě přišlo oznámení o neuznání reklamace z důvodu mechanického poškození. Obrátil jsem se tedy na soudního znalce, který mne vypracoval posudek v hodnotě 1800Kč. Na zákaznické lince mne bylo sděleno, že případné vyjádření soudního znalce, po uznání reklamace, mne bude oplaceno. Za dalších 14 dní mne byl doručen opravený notebook, ale
dobropis v ceně 1800Kč nikoliv. Marně kontaktuji prodejce, který vždy slíbí, ale nic se zatím nestalo.
U czc.cz již nakupuji mnoho let a vždy jsem byl s vámi spokojen. Věřím, že i toto se vyřeší.
ASUS Transformer Book T100TA
vrácení částky 1800Kč za posudek soudního znalce
Pokud byla reklamace uznána až na základě znaleckého posudku, který si spotřebitel nechal vypracovat, aby mohl rozporovat první zamítnutou reklamci, jedná se dle § 598 zák.č 40/1964 Sb., občanský zákoník, o náklad nutný k uplatnění reklamace.
Dobrý den pane Fleischhans,
dobropis na platbu za soudního znalce vystaví kolega do konce týdne.
Děkuji za pochopení.
Lukáš Boček
Vedoucí reklamací
Komentář: Děkuji dTestu za pomoc při řešení reklamace. Neočekával jsem od dodavatele takové složitosti a zbytečné komplikace. Nedělá to dobrou reklamu a příště zvážím zde další nákup. Konkurence je přeci veliká...