Česká pošta, s.p.

8 hodin 12 minut

10.08.2020, před 4 lety

Stanislav Meshcheryakov

Dobrý den.
Já mám spíš takový dotaz jen k vydání pošty.
Řeknu to jen nějak zkráceně :

Manželce chodí pošta na staré příjmení. Tady vedle nás je pošta, kam chodí už 5 let. Vždy když ji přišla pošta, tak stačilo jen předložit výzvu. Ale teď když ona předložila občanku, tak po ní chtěli cennou listinu o manželství aby ae prokázala ??
Jako vážně? Mě už 15 let chodí pošta a hledají mě podle Rodného čísla, a tady ty blbci kteří mají dokonce napsáno ve svých pravidlech, že vydání zásilky postačí jen výzva? Přičemž jestli dopis bude z ministerstva, soudu atd tak jo, je potřeba občanka.
Ale jinak podle mě nemají právo žádat takovou listinu a při tom říkat, že ji nic nedají. Co si o tom myslíte?
Dekuji za odpovědi

Pošta, nemá právo žádat cenné papíry. Ještě by mohli požádat kupní smlouvu..

Chci vědět jestli mají na to právo.
Jelikož hledají podle jména či rodného čísla.
Teď musím sedět doma s měsíčním synem a přitom nestihat do práce. Jelikož manželka musela jít 2x na tu poštu a čekat zase 20 minut

10.8.2020 17:34, před 4 lety

V případě, že je poštovní zásilka zaslána na nesprávné (nebo neaktuální) jméno, je třeba žádat nápravu především po odesilateli zásilky. Česká pošta smí vydat takovouto zásilku pouze adresátovi a ten v nastalé situaci nemá jinou možnost, jak prokázat svou totožnost, nežli předložením oddacího listu.

Česká pošta, s.p. se rozhodla nevyužít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je námi poskytované mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost uzavřena.

Toto rozhodnutí je podpořeno faktem, že Česká pošta shledává svůj systém pro příjem, evidenci a řešení stížností jako dostatečný. Dle vyjádření České pošty přijme podání týkající se služeb poskytovaných Českou poštou nebo jednání jejích zaměstnanců kterákoliv organizační jednotka. Podání mohou být uplatněna telefonicky, osobně, dopisem, faxem, elektronickou poštou nebo datovou schránkou.