Ve svém letáku platném 6.8.20 až 12. 8. 20 nabízí Penny Market mj. i 6 druhů zmrzliny v akci. Ve své prodejně Dubí, Ruská ulice, však během trvání akce ani jedenkrát 5 ze 6 inzerovaných druhů zmrzliny v prodeji vůbec ani jedenkrát neměl! Z uvedeného nabízel pouze polarkovy dort zlevněný o 1 Kč!
Na moji stížnost reagoval nesmyslnou odpovědí, že bude poučen oblastní prodejce a vedoucí prodejny. Přičemž mám osobně zjištěno, že vedoucí prodejny nemůže vůbec nic ovlivnit, ale musí akceptovat to, co mu z ústředí dovezou.
V tomto obchodě občas z nutnosti nakupuji již léta, a naprosto stejných případů jsem zaznamenal desítky. Penny asi povażuje pobočku v Dubí za méně významnou a pravidelně do ní atraktivnější akční zboží vůbec nedodává. Dle mého jde jednoznačně o cílené a záměrné klamání spotřebitelů, jakoukoliv možnost obrany proti tomu však nevidím
Leták již nemám, ale jde o nabídku 6 druhů zmrzliny která je uvedena je uvedena v letáku jako jeden blok a nikoliv "rozházeně" na různých stránkách. Co si pamatuji, je tam určitě uvedena zmrzlina Mrož broskvová svěží 850ml, barevná zmrzlina na špejli s názvem Rakette a zmiňovaný polárkový dort vanilkový a čokoládový s uvedenou slevou 1Kč, tedy místo 12.90 Kč11.90 Kčový
Obávám se, že žádné řešení není a zahraniční společnosti si i nadále budou dělat co chtějí a nadále nejen podvádět, ale i prodávat podřadné zboží řídící se heslem že pro Čechy jsou i odpady dobré.
Je to utopie, ale žádám tedy, aby mi Penny Market jako kompenzaci zajistil od falešně inzerovaných 5 druhů zmrzliny vždy jeden kus a umožnil mi je vyzvednout si je v prodejně v Dubí proti zaplacení částky uvedené v letáku.
Byla-li prodejcem učiněna nabídka určitého zboží, ale prodávající slibované zboží vůbec neměl v úmyslu dodat (v odpovídajícím množství a včas) a celá akce měla sloužit pouze k nalákání zákazníků na jeho ostatní nabízené zboží nebo služby, mohlo by takové jednání naplňovat znaky tzv. vábivé reklamy, která je zakázanou obchodní praktikou dle přílohy č. 1 k zákonu 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele. Tuto skutečnost si může ověřit příslušný krajský živnostenský úřad. V případě porušení tohoto zákazu hrozí prodávajícímu pokuta. Spotřebitel může podat podnět přímo krajskému živnostenskému úřadu.
Spotřebitel doplnil stížnost o následující vyjádření:
Před časem jsem vám zaslal stížnost na Penny Market, který uváděl v letáku 6 druhů zlevněné zmrzliny, ale pouze jeden druh byl k dispozici a ostatních pět druhů celý týden, tedy po celou dobu platnosti akce, vůbec v obchodu v Dubí nebylo.
Nyní jste mi zaslali odpověď a já děkuji. Nečekal jsem, že ani společně by se nám něco podařilo napravit. Obrátil jsem se na vás proto, že mě až urážely alibistické, nesmyslné a lživé rádoby omluvné maily, které mi Penny zaslalo v odpovědi na moji stížnost. Např. to, že když se akční zboží vyprodá, je okamžitě zavezeno do obchodu nové! Svoji stížnost jsem Penny zaslal v neděli, a osobně jsem se přesvědčil, že až do středy (poslední den akce), žádná z uváděných zmrzlin v obchodě prodávána nebyla! S těměř 100% jistotou se dá říci, že pět ze šesti uváděných zmrzlin vůbec do prodejny dodáno nebylo, a to ani na začátku akce natož aby bylo znovu dovezeno po údajném vyprodání!
Nepřekvapuje mě to. Zahraniční řetězce si mohou v ČR dělat úplně vše. ČR i další "východní státy"slouží pro "vyspělé západní země" se souhlasem, resp.spíše doporučením EU pouze jako territorium určené pro vývoz (nejen) potravinových odpadů a odpadků. Přičemž je pro EU žádoucí, aby ceny zde mnohdy i výrazně převyšovaly ceny kvalitního zboží stejného druhu nabízeného např. v Německu.
Pro bruselskou "elitu" jsme a vždy jen zůstaneme kolonií, která slouží jen jako výhodný trh, a jistě v budoucnu "posloužíme" i jako ideální odkladiště negramotné a násilnické arabské a africké lúzy, kterou si EU natahala do Evropy a nyní si s ní již nedokáže ani nechce poradit.
Děkuji vám za ochotu a spolupráci. Prosím, šetřete svůj čas i náklady a již se mojí stížností nadále nezabývejte. Máte jistě důležitější věci na práci.
Přátelsky vás zdravím
Ing. Milan Janouch
Na základě přání spotřebitele stížnost uzavíráme.