E.ON Česká republika, s. r. o.

#4433Připojení odběrného místa

24.09.2014, před 10 lety

Jan Richter

Od 27.5.2014 jsem se snažil udělat převod odběrného místa pro odběr el. energie. Dne 16.6. jsem odeslal žádost o připojení odběrného místa, ale dne 1.7. 2014 mi byl demontován elektroměr a nyní mi ho ho společnost Eon nechce. Elektroměr byl demontován až 14 po podání žádosti o připojení, celý spor jsem řešil s panem K. Napsal mi, že je odběrné místo již připojeno, ale nebylo to pravdou.
Celou komunikaci mám uloženou.

připojení zpět elektroměru

7.10.2014 13:11, před 10 lety

Obchodník s elektřinou má právo ukončit nebo přerušit dodávku elektřiny zákazníkům při neoprávněném odběru elektřiny. Neoprávněným odběrem elektřiny z elektrizační soustavy je zejména odběr bez uzavřené smlouvy, jejímž předmětem by byla dodávka elektřiny. Je tedy nutné doložit, že byla řádně a včas uzavřena smlouva o dodávkách elektrické energie a také na datu, od kterého měly být dodávky zahájeny. V přípdě, že došlo k pochybení ze strany dotčeného subjektu, je možné požadovat náhradu škody, která byla důsledkem porušení povinností.

20.2.2015 16:57, před 10 lety

Společnost E.ON Česká republika, s. r. o., se rozhodla nevyužít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost uzavřena.