Vážení,mám uzavřenou smlouvu Modré pyramidy 06/2001.V roce 2013 jsem překročil cílovou částku,na pobočce MP mi nabídla akci navýšení cílové částky o 300000kč zdarma.Můj zůstatek na účtu bude dále úročen 3% ročně a tato nabídka platí pouze do 5.4.2013,Takovou nabídku mi předložili na tiskopisu dne 29.3.2013,hned nato jsem podepsal akci na navýšení o 300000 na novou cílovou částku 624000kč ale oproti tiskopisu který mi nabídli tam jsou připsány změny.Mám li smlouvu o stavebním spoření s nárokem na úrokové zvýhodnění uzavřenou do 30.6.2001,případně uzavřenou později na základě vý jimky,souhlasím s tím,že změnami cílové částky(zvýšením/snížením),změnou tarifu a varianty ztrácím v plném rozsahu nárok na toto úrokové zvýhodnění od data uzavření smlouvy.O této změně není v předchozím tiskopise ani zmínka,a nikdo mě o této změně na pobočce MP neinformoval!Modrá pyramida mi oznámila že od 1.11.2014 mi snižuje úrok na 1%
Prozkoumání oprávněnosti uzavření smlouvy v akci,a oprávnění snížení úroků.
V tomto případě je důležité posoudit, zda je možnost této změny součástí smlouvy. Tedy zda podmínka byla platně mezi stranami sjednána. Úrokovou sazbu z vkladů uvedenou ve smlouvě může stavební spořitelna jednostranně změnit v případě, že účastník po splnění podmínek stanovených stavební spořitelnou pro poskytnutí úvěru ze stavebního spoření ve všeobecných obchodních podmínkách nabídku na poskytnutí úvěru ze stavebního spoření nepřijme a ode dne uzavření smlouvy uplyne nejméně 6 let. Oprávnění k této změně a způsob stanovení změněné úrokové sazby z vkladů musí být uvedeny ve smlouvě.
Modrá pyramida stavební spořitelna, a.s., postupuje v souladu s platnými právními předpisy ČR a smluvními podmínkami uzavřenými s konkrétním klientem.