Dne 10.7.2014 mě oslovil OZ této firmy, že mi byl schválen úvěr. dohodli jsme si osobní schůzku, kde jsem mu osobně předala veškeré doklady , které požadovaly i spolu se zálohou ve výši 10000 tisíc korun. Do dnešního dne se mi neozvaly telefon je nedostupný.
Je to celé jeden velký podvod.
Půjčka na 100000Kč
Vrácení vratné zálohy zpět jak sliboval jejich OZ.
Pokud byla uzavřena smlouva, ve které se společnost zavazuje plnit po poskytnutí zálohy, neplněním se ocitá v prodlení. V takovém případě je nutné společnost písemně vyzvat a poskytnout jí přiměřenou lhůtu ke splnění povinnosti poskytnout půjčku či úvěr. Nesplní-li společnost v této lhůtě svou povinnost, spotřebitel může od smlouvy odstoupit. Odstoupením se smlouva zruší a společnost bude povinna vrátit spotřebiteli zaplacenou zálohu.
V tomto případě záleží i na skutečnosti, zda je uzavřena písemná smlouva, kde jsou uvedeny práva a povinnosti smluvních stran a zda má spotřebitel potvrzení o zaplacení zálohy.
Je-li poškozených více, je možné s ostatními poškozenými zvážit podání trestního oznámení.
Společnost Tanytia Group s.r.o. byla o podané stížnosti informována, doposud však neprojevila zájem se k případu vyjádřit. Vzhledem k tomu, že služba VašeStížnosti.cz funguje na principu dobrovolnosti, jsme nuceni stížnost uzavřít. Případný spor tak bude možné řešit pouze v občanskoprávním řízení.