Dne 28.8.2020 jsme jeli mezi stanicemi Poběžovice a Domažlice autobusem (autobus vyjel cca ve 12:30) a řidič si v autobuse zapálil. Neotevřel si okno ani dveře a tak se kouř šířil po autobuse a bylo tam nedýchatelno. Podotýkám, že jsme byli v autobuse se třemi malými dětmi.
Autobusová doprava
Napomentutí řidiče a žádost, aby se podobná situace neopakovala.
Chování zaměstnanců nepodléhá pouze právním normám. Mezilidské vztahy se řídí zejména zásadami slušnosti. Pracovník jedná za společnost, která by měla mít zájem na jeho vhodném chování k zákazníkům, lze se tedy setkat i s různými kodexy, které zaměstnavatelé vypracovávají pro své zaměstnance. Vzhledem k výše uvedenému je vhodné se stížnostmi směřujícími pouze na chování zaměstnanců obrátit přímo na jejich nadřízené.
V souladu s § 8 odst. 1 písm. d) zákona č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek, je zakázáno kouřit v dopravním prostředku veřejné dopravy. Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že kouří na místě, na němž je kouření zakázáno. Za tento přestupek lze uložit pokutu do 5 000,- Kč.