Fidemia Group s.r.o.

#44794Reklamace

1 měsíc 1 den 3 hodiny

04.09.2020, před 4 lety

Petr Uchytil

Na tomto webu jsem si objednal elektrokoloběžku. Koloběžka ovšem přišla jiná a v nepoužitelném stavu. Nešla rozložit do pojízdného stavu, nesvítilo zadní světlo. Ihned jsem volal ale bez úspěchu, buď to stále jen zvonilo nebo mi byl hovor odmítnut. Napsal jsem tedy e-mail a vše v něm vysvětlil a popsal. Přišla odpověď že se omlouvají a mám odstoupit od smlouvy. Koloběžku jsem zabalil a společně s odstoupením a kopií faktury odeslal zpět. Za dva dny telefon s tím že jsem ji poškodil a nemám nárok. Všechno jsem paní znovu vysvětlil, vyhledala si podle e-mailů že jsem skutečně reagoval hned, omluvila se sdělila mi že se to pokusí vyřídit v můj prospěch. Pár dní se nic nedělo a najednou koukám že mi přišla od nich na účet vratka v částce 7800kč a při tom jsem za zboží zaplatil 8947kč a 209kč za poštovné které jsem po nich ani nechtěl. Momentálně nekomunikují a záležitost považují za vyřízenou.

Rád bych dostal zpět plnou cenu za zboží.

4.9.2020 23:25, před 4 lety

Pokud daná kupní smlouva byla uzavřena prostřednictvím prostředku umožňující komunikaci na dálku, má spotřebitel právo od smlouvy odstoupit ve lhůtě 14 dní od převzetí zboží. Podle § 1833 občanského zákoníku odpovídá spotřebitel prodávajícímu pouze za snížení hodnoty zboží, které vzniklo v důsledku nakládání s tímto zbožím jinak, než je nutné s ním nakládat s ohledem na jeho povahu a vlastnosti. Vzhledem k tomu, že spotřebitel obdržel zboží již poškozené, není za toto poškození odpovědný. Pokud má prodávající v úmyslu navrácenou částku snížit, je na něm, aby prokázal, že spotřebitel zboží poškodil.

5.10.2020 15:27, před 4 lety