tímto bych zde požádat o nestranný názor na situaci v řešení vadného zboží a pokud možno alespoň návrh kulantního řeší situace ze strany CZC. Jsem prací vytížený člověk a již teď vnáším mnohem více úsilí, času než bych chtěl a dokonce jsem si musel zapůjčit prostředky, abych mohl zde řešit tuto situaci. Jsem rozhodnutý postoupit toto i na další místa ,,,
Zakoupení Záklaní desky: 27.11.2013 faktura 1113125508
První vady od počátku užívání, další vady se hromadili, jak uvádím na této komunikaci
a dokládám zmiňovanou vadu
která šla zaznamenat, nakonec deska skončila v mrtvém stavu dne 17.4 2014. A způsobila mi škodu, kterou jsem ani nechtěl řešit…
Následovala reklamace na pobočce Břeclav RE14017922 19.4.2014. Desku na pokladně letmo prohlédly, zapsali http://tinypic.com/view.php?pic=2ic06di&s=8#.VCspcGd_sl8
předal jsem průvodní dopis
Reklamace vyřešena 26.5.2014 opravou. O vyřízení reklamace jsem však dozvěděl v okamžiku příjezdu DPD . Deska se vrátila v neoriginální krabici a bez manuálu.
Bláhově jsem mávl rukou nad nedodržením reklamačního závazku, mám funkční deskou.
Dnes toho lituji. Jak jsem dnes již zpětně zjistil, deska byla pouze jeden den a pouze jednou v autorizovaném servisu. http://tinypic.com/view.php?pic=zwj33p&s=8#.VCsqBGd_sl8
Vady odstraněné opravou se začínají vracet. V tento okamžik na desce stojí systémový čas, lze jej změnit, ale ten stále netiká. Zdůrazňuji, že deska je stále funkční. Nebo byla v době, kdy jsem ji zabalil a odnesl na další reklamaci. V krabici v které byla doručena. RE14038661 3.9.2014 na pobočce Břeclav, doklad
Jak jsem psal již
údajný technik pan Zezula za Bajtservis (který mimo jiné je zde v Břeclavi již známý svým jednáním se zákazníky) odnesl desku někam do zádveří a vrátil se na pokladnu z deskou vybalenou z ochranné fólie s odklopenou sponou s úsměvem a slovy „tam jsou ohnuté piny to vám zamítneme“. Z následné výměny názorů vyplynulo, že on je Pan technik a já jsem blbý zákazník. (jsem přes 5let zaměstnancem servisu a za toto jednání bych byl vyřešen - 60minut na úklid osobních věcí)
Deska jede, má původní vadu, ale ohnuté piny a tím to prostě končí. Navíc jsem desky dotkl holou rukou a tím jsem ji údajně zabil. Ale byl to on! kdo přinesl desku odhalenou a nekrytou jakožto elektrosenzitivní prvek. Deska po zbytek doby ležela vedle pokladny a ležela tam i v době mého odchodu z pobočky.
Záznam sepsala paní Horáková, která napsala do protokolu nesmysly a ujistila mě, že se na ně zlobím zbytečně. „(My nemáme s CZC nic společného)“
Zde http://nahraj.to/g/hZc foto patice nenacházím nic, hledám mechanické poškození, které je uvedeno v protokolu tentokrát již od CZC panem panem Šindelářem a panem Simmerem
kteří podle mě desku ani neprohlíželi a desku jenom přebalili k čemuž se vrátím v závěru.
CPU bylo naistalováno pokaždé podle návodu, a jak je vidět na instruujícím videu
není fyzicky ani možné CPU naistalovat nějak jinak. Patice to nedovolí. Z toho mi plyne jen jeden závěr: Jestliže se piny ohýbají (jsou pružné, je to jejich přirozenost)mimo mez jejich životnosti, pak je to vada výrobku nebo skrytá vada, která se projeví vždy, i při nejprofesionálnějším usazení CPU.
Absolutně odmítám zavinění z mé strany,,,
zde http://tinypic.com/view.php?pic=ws6zvl&s=8#.VCssamd_sl8
je vidět jak profesionálně je řešen tento problém v reklamačním řízení, „prstem narovnal“
Jsem přesvědčen, že ze svého postoje neustoupíte, tak jsem leč zcela z odporu ochoten se finančně podílet na opravě patice (do 1000Kč dle mého zjištění na trhu)
Ale požaduji odstranění vady, která byla již opravována v garanční lhůtě na záruku.
To ovšem za předpokladu zhodnocení autorizovaného servisu, ve kterém druhá reklamace vůbec nebyla. Ačkoliv je tvrzen opak, „vše přeposíláme na autorizovaný servis“ http://tinypic.com/view.php?pic=2vd0m05&s=8#.VCssvWd_sl8 pravděpodobně je tvrzeno každému něco jiného podle potřeby.
Předně si neodpustím si informaci, na kterou jsem narazil pře několika dny. Můj spolupracovník shodou okolnosti v tomto čase také řeší reklamaci na CZC a jako se zákazníkem s ním bylo jednáno až v okamžiku kdy vyslovil ČOI. Doufám, že to nebude můj případ. Jemu byla zamítnuta reklamace způsobem: Technik infračervené čidlo pohybu vybalil z krabice a ihned zjistil, že je funkční.
Ptám se tedy, jaká práva zákazníka mi zbydou když:
Reklamace si přímá kdokoliv kdekoliv jakkoliv, který nepatří k prodejci
O řešení reklamací nikdo nikoho neinformuje, ačkoliv je to součást reklamačního řádu.
Reklamace se posílají, jak chtějí kam chtějí
Prodejce si rozhoduje servisní úkon dle své potřeby
Pokud je mi právem zamítnuta reklamace, nemám právo na adekvátní vrácení zboží?
Deska se mi vrátila tímto způsobem, opět jiná krabice a bublinková folie nechránila dvě strany desky před nárazy. Byla odhalena.
Reklamace dle mého názoru zamítnuta zcela účelově.
Nezájem, arogance, neprofesionalita s lehce dohledatelnou odezvou k zákazníkům ..
Chtěl bych zůstat věrným zákazníkem ?
Děkuji za jakoukoliv reakci Hošek
Přikládám pro jistotu soubor se vsemi dokumenty http://uloz.to/x4eDEtny/reklamace-zip
90MB0E00-M0EAY0 MB ASUS Z87-PLUS, Intel Z87, LGA1150, D6M0CS061154
Požaduji bezvadné zboží. Nejlépe nový kus v závislosti na skutečnost, že zboží již vadu obsahovalo jako nové a oprava vadu neodstranila.
Dle občanského zákoníku se reklamace uplatňuje u prodávajícího. Je-li však v záručním listě uveden jiný podnikatel určený k opravě, který je v místě prodávajícího nebo v místě pro kupujícího bližším, uplatní kupující právo na opravu u podnikatele určeného k provedení záruční opravy. V provozovně musí být po celou provozní dobu přítomen pracovník pověřený vyřizovat reklamace.
Informování o vyřízení reklamace není pouze součástí reklamačního řádu, ale Nejvyšší soud dovodil tuto povinnost přímo z ustanovení § 19 odst. 3 zákona o ochraně spotřebitele následovně. Stanoví-li § 19 odst. 3 zákona o ochraně spotřebitele lhůtu 30 dnů k vyřízení reklamace od jejího uplatnění, pak prodejce svou povinnost splní, jestliže v zákonné lhůtě (není-li smluvena lhůta delší) též vyrozumí spotřebitele o způsobu vyřízení reklamace; až od tohoto okamžiku lze považovat reklamaci za vyřízenou z hlediska zamezení nevyvratitelné právní domněnky neodstranitelnosti vady.
Reklamace musí být vždy posuzována z hlediska existence vady. Pokud prodávající nebo servis shledá, že se jedná o vadu, musí být v rámci 30 denní lhůty odstraněna. Dochází-li k zamítnutí reklamace, spotřebitel musí obdržet písemné odůvodnění zamítnutí a zboží ve stavu, v jakém jej prodávající obdržel.
Pokud při vyřízování reklamace vznikla na věci škoda, škůdce je za ní odpovědný. Existenci škody musí spotřebitel namítnout bez zbytečného odkladu, jinak nebude možné prokázat, jak a kdy ke škodě došlo.
Dobrý den pane Hošku,
v přijímacím protokolu, který mohu doložit je zboží přijaté do reklamace se slovy: ,,mírně ohnuté vnitřní čipy". Základní deska byla v autorizovaném servisu výrobce, který rozhodl o tom, že se jedná o mechanické poškození, na které se nevztahuje záruka.
Podaná reklamace je správně u našeho partnera, který Vám protokol vystavil dne 3.9. a dne 11.9. byla reklamace ukončena.
Zpětně odeslání reklamací od našich partnerů je za pomoci kurýru či České pošty automaticky.
Pokud s vyjádřením reklamace nesouhlasíte, prosím o vypracování znaleckého posudku.
Děkuji za pochopení a omlouvám se za komplikace s výrobkem Asus.
Vedoucí reklamací
Dobrý den pane Boček,
je možné od Vás vyžádat RMA číslo zamítnuté reklamace?
V autorizovaném servisu je totiž na sériové číslo mé desky D6M0CS061154 vedena jen jedna informace.
RMA CZA1446767 datum 2014/04/30 datum přijetí a ukončení 2014/05/05 závada se neprojevila.
O dalším pohybu desky tam nikdo nic neví. A tudíž mi nejsou schopni toto číslo poskytnout a odkazují mě zpět na prodejce. Znalecký posudek o posouzení zamítnutí reklamace nelze vystavit proti nikomu. Já osobně jsem v balíku s adresy Hviezdoslavova 666 Praha 4 našel jen reklamační protokol CZC nikoliv ASUS a pokud je mi známo CZC.cz není ani výrobce ani servis.
Bude problém doložit existenci protokolu? Tedy nepochybný požadavek z vaší strany na stranu autorizovaného servisu výrobce?
Dobrý den pane Hošku,
kontaktoval jsem našeho distributora, ať doloží, co má. Poté sem nahraji přílohu.
Děkuji a přeji hezký víkend.
Lukáš Boček
Dobrý den, jsem skutečně překvapen a zvědav jaký podvrh na mě chystáte provést.
Jistě úzce spolupracujete s panem Knoppem. (kontakt se zákazníkem ASUS)
Dne 8.10.2014 09:14 jste nepotřeboval absolutně žádný důkaz na tvrzení Základní deska byla v autorizovaném servisu výrobce.
Dnes 24.10.2014 12:31 si tuto informaci musíte sám nechat potrdit ? U dodavatele?
Je zajímavé, že dne 01.10.2014 kdy jsem zakládal tuto stížnost, jsem již poprvé uváděl o jediné návštěvě v servisu podle přiloženého obrázku v textu
Je i v příloze na konci.
A jak můžete dobře vidět všechny údaje sedí, které jsem opakoval 22.10.2014
Dnes odpoledne 24.102014 po vaší odpovědi se však datum požadavku změnil z 2014/04/30 na 2014/05/05
To je velice zajímavé. Nyní slušnost stranou, já vůl jsem měl hned podat podnět na ČOI.
takže jen čekám kdy se tam objeví dodatečně další tentokrát fiktivní RMA a hlavně datum které tam bude
nebo nějaký cár papíru od kdoví koho
3. září středa jsem reklamaci předal. s mírně ohnutými vnitřními čipy (Vámi potvrzený nesmysl)
5. září pátek jste reklamaci přijali s poškozenými piny v patici (další nesmysl podložený fotografiemi) a i kdyby, při mém předání nebylo
(v každém případě očekávám, že pokud se dopracujeme k další předávce desky jistě si nějaké to mechanické poškození obstaráte)(a potom budu mít absolutně nefunkční desku)
8,9,10 září nevím kde byla deska byla asi na cestě, ale jak je jasné z předchozích dat předchozí reklamace deska putuje do servisu nejméně 4 dny
u mé reklamace byl asi zařazen speciální urychlený proces protože
11. září vyjádření technika nikoliv servisu ukončuje reklamaci celkem 8 dnů včetně víkendu
22. září mi byla doručena
mrtvá deska nebyla opravována dle servisu nebo byla podle vašeho protokolu 37 dnů
a nyní opět neopravována 8 dnů ? , tak to je výkon
navíc již po druhé mi nebyla vrácena reklamace tak jak jsem ji odeslal
takže nemám ani originální krabici výrobku ani náhradní krabici, kterou zaslal servis v předcházející reklamaci, ale mám nějakou ohyzdnou, potlučenou, krabici od Vás, samsung optical disk drive polepenou páskou CZC. Což je další důkaz, že deska byla pouze u vás a nebo byla nenávratně poškozena, protože evidentně musela být přebalena. Nebo byla poškozena přepravou již z pobočky k Vám?
A proč se mi ze servisu nikdo neozval o možnosti zpoplatněné opravy?
Tu sem Vám sám nabízel a nemáte o to zájem.
Lže-te, manipuluje-te, děláte ze mě blbce tak jak to děláte z desítek další zde na stížnostech i na portálu heuréka.cz. A podáváte o tom stále více důkazů. Kup si další desku a neotravuj to je přesně vaše hra.
Nyní čekám na odpovídající důkaz (logický) protokol nebo RMA, které se dá ověřit a doložit pro ČOI.
používá nekalé obchodní praktiky: například uvede nepravdivé údaje o výrobku nebo poskytované službě, uvede nepravdivé údaje nebo zamlčí některé informace, které mohou zásadním způsobem ovlivnit rozhodování spotřebitele, neuplatní právo, kterého by jinak využil, apod.
Děkuji Hošek
Nyní vyčkáme na dokumnety, které doloží prodávající a dle toho se bude odvíjet další postup.
posílám protokol od našeho dodavatele.
Lukáš Boček
Z reklamačního protokolu vyplývá, že reklamace byla zamítnuta z důvodu mechanicky poškozených pinů. Bohužel nejsme schopni posoudit, zda můžou mít ohnuté piny vliv na vytýkanou vadu. Je pravda, že na mechanické poškození se záruka nevztahuje, ale v takovém případě by mělo být mechanické poškození příčinou vytýkané závady. Je-li zamítnuta reklamace, která byla uplatněna po uplynutí šesti měsíců po převzetí zboží, důkazní břemeno ohledně opaku nese spotřebitel. Nejvěrodonějším důkazem je znalecký posudek. Před jeho vypracováním doporučujeme se znalcem odbornou konzultaci.
V případě, že posudek vyjde ve prospěch spotřebitele, má spotřebitel právo na řádné vyřízení reklamace a na úhradu znalečného. Seznam znalců je na www.justice.cz nebo na www.dtest.cz/soudni-znalci.
Byl jsem informován dTestem o komplikace s nahráváním příloh.
Je skutečně dokumentace kompletní Pane Boček?
Z okolního dění i mé praxe k takovýmto reklamacím dokládáme nebo pořizujeme fotodokumentaci.
Byla součástí příloh? Je možné ji ještě doplňit?
Dobrý den pane Hošku,
ani teď nelze protokol nahrát. Zašlu Vám ho na email z registrace.
Lukáš Boček
protokol neobsahuje ani číslo mé faktury ani mé jméno, nesouhlasí ani datum prodeje. Není zde razítko ani podpis.
Shoduje se pouze sériové číslo a to se dá dopsat 100x.
Dále zde není ani zmínka o vadě, kterou jsem uváděl, naopak je zde uvedeno přesně to co potřebujete zamítnout na zmiňované mechanické poškození. Čili zcela ÚčELNĚ zavedené reklamační řízení. Ovšem zdali vůbec byla deska u tak zvaného vašeho dodavatele, distributora. Původně v servisu.
Na desce je celá řada patic a pinů, které takto lze poškodit, to ovšem nikde také nemáte uvedeno. Dokonce se na protokolu ani neumíte shodnout v počtu pinů.
Fotodokumentaci nemáte, máte tedy jen několik papírů na které si můžete psát co chcete. Na žádném se neshoduje ani závada. „ posíláme požadovaný protokol. Fotodokumentaci dodavatel nedělal, protože se jedná o zjevně o mech. poškození." Toto je Vaše informace v emailu.
Pořizujete fotodokumentaci otisků prstů na mobilech, abyste zákazníkům mohli snížit vrácenou cenu přístroje v ochranné lhůtě 14 dnů, k tomu se zde hrdinně nepřihlásíte.
Ovšem zcela evidentní poškození nefotíte a posíláte je někam jinam? Má to logiku,,
Společnost AGEM je zcela stejný prodejce jako CZC, pouze probíhá prodej na základě živnostenského oprávnění. Tedy není ani výrobce ani autorizovaný servis. Je prodejce.
Sám AGEM v reklamačním řádu uvádí toto:
Reklamační řízení se provádí v autorizovaných servisních střediscích a v reklamačním oddělení v provozovně prodávajícího na základě předložení dokladu o koupi reklamovaného zboží a dodacího listu, kde jsou uvedena sériová čísla výrobků (seznam autorizovaných servisních středisek zveřejnění prodávající na svých www stránkách agem/). Na zboží servisované třetími stranami (autorizovanými servisními středisky) se vztahují reklamační podmínky těchto stran či reklamační podmínky výrobce.
Reklamace řešené třetími stranami (autorizované servisy či partneři) se řídí platnými reklamačními a záručními podmínkami těchto stran nebo přímo výrobce. Proto doporučujeme se před samotnou reklamací seznámit s jejich platnými podmínkami a postupy, a to buď telefonicky nebo na webových stránkách servisního partnera či výrobce. Zasláním reklamace autorizovanému servisu výrazně zrychlíte její vyřízení.
Asus uvádí:
Tým ASUS ARS do 3 dnů od přijetí vadné součásti od zákazníka prověří, zda je poškození způsobeno zásahem člověka. Bude-li zjištěno poškození způsobené zákazníkem (CID, Customer-Induced Defect), zákazník bude do 1 pracovního dne informován e-mailem. Jakmile zákazník odsouhlasí výsledky posouzení doložené fotografiemi, bude zákazníkovi naúčtován zvláštní servisní poplatek včetně ceny opravy, manipulační poplatek a přepravní poplatek. Je-li poškození způsobené zákazníkem (CID) posouzeno jako neopravitelné, bude zákazníkovi naúčtována rovněž cena náhradního produktu.
Samolibý dodatek o nepotřebné fotodokumentaci zde tedy není na místě.
Tato deska již v tomto servisu byla, nechápu, proč tam nebyla opětovně. Oprava chápu, je potřeba zaplatit reklamu v TV a letáky a někde se ty peníze prostě musí vzít. AGEM se mnou nebude vůbec komunikovat, protože se mnou nemá nic společného, naopak autorizovaný servis ASUS mi rád poskytne úplné údaje. Přesně toto je účel zamítnutí a důvod proč nechcete odeslat desku do servisu, jelikož s nimi si nedohodnete, co potřebujete. Krásně se takto zbavíte zodpovědnosti.
Trend zamítání základních desek na tuto závadu je stále hojnější a bohatě toho využíváte, do servisů nezasíláte a děláte si co chcete.
Desku jsem si pečlivě zdokumentoval včetně krabice, nejen zde: http://youtu.be/43_HrRkr8QM
Na základě doporučení ASUS kontakt se zákazníkem byla opět přijata k reklamaci na stejné pobočce a nejeví mechanických poškození i přestože se jedná zcela zjevně o mechanické poškození. To proč?????
Po oznámení, chci vidět jak je deska kontrolována, na mne bylo pohlíženo jak na idiota. Že byla opět kontrolována na pokladně bez uzemňovacího náramku nemusím zdůrazňovat a nemusím ani naznačovat jak vysoce vyškolený tedy personál je. Toto je základní parametr při práci s tímto zbožím. Já se mám po tomto obracet na soudního znalce?
Paní si do protokolu opět napsala svoje, i přestože jsem jí 2x krát opakoval, co do protokolu přesně chci zapsat. Proč není zapsána krabice? Já jsem desku nepřinesl holou. Lze vidět na fotografii i videu.
Poznámka “nemůžeme zaručit, že se vám krabice vrátí“ je jen důkazem toho co jsem zmiňoval ve vyšším příspěvku. Také jak jsou řešeny reklamace.
Po pročtení mnohá stížností jsem dospěl názoru, že nepohodlné a problémové zboží je u CZC takřka nereklamovatelné. Což tato deska je. Mnoho dalších zákazníků má tento totožný problém i v zahraničí. A kdoví kolik v ČR.
Nyní jsem zvědav, zda toto další Harakiri deska vůbec přežije.
S pozdravem Hošek
Vzhledem k přetrvávající odlišnosti názorů smluvních stran na řešení sporu je zřejmé, že v rámci služby VašeStížnosti.cz není možné dosáhnout smírného řešení. Z tohoto důvodu jsme nuceni stížnost uzavřít. Případné spory mohou být řešeny pouze v občanskoprávním řízení. V takovém případě doporučujeme právní zastoupení a zhodnocení důkazů před podáním žaloby. Seznam advokátů je k dispozici na www.dtest.cz/advokati.