Electro World s.r.o.

#45209Reklamační praktiky

1 měsíc 3 dny 16 hodin

25.09.2020, před 4 lety

David Burdík

Jde o zakoupenou TV v hodnotě cca 55 000 kč od společnosti Sony.
Skutečně mě fascinuje přístup elektro worldu k této situaci, zneužívaní mezer v zákonech a reklamačních řádech.
Zmíněnou TV jsem nechal reklamovat 29.7.20. Dnes 25.8 téměř před koncem zákonné lhůty na reklamaci se mi ozval E.W. "TV je naprosto v pořádku", závada se neprojevila. Přijel jsem tedy na prodejnu, kde pracovníci E.W. TV otestovaly, samozřejmě 3 hodiny zkoušely všechno co je napadlo, včetně pracovníka, který měl na starost přímo SONY přístroje. Absolutně NIC nepomohlo TV prokazovala absolutně stejnou závadu.
Navrhované řešení E.W.: znovu vypíšu reklamaci a dám jim dalších 30 dnů, když to bude dělat stále, udělám to znovu, dalších 30 dnu a potom předpokládám, že MOŽNÁ dostanu poukázku "kup si něco jiného u nás".

Realita: Servis očividně lhal nebo si vymyslel, že TV je v pořádku.
Důvody: zákonná lhůta je pouze 30 dnu v dané lhůtě možná nestihly získat potřebný hardware na opravu televize, tohle je "šmejdský" způsob jak získat víc času a obejít zákon.
Další možnost je ta, že zákazník nevydrží tahanice a televizi bez funkční WI-FI si vezme domu. Vyřeší nepříjemnost připojením kabelu jak mi navrhovaly na prodejně.
Hodně jsem uvažoval o tom, že to tak udělám ale TV za 55 tisíc, kterou mám rok MÁ FUNGOVAT!!!!!)
Česká obchodní inspekce by si opravdu měla posvítit na tuto firmu a jejich servisní partnery protože tohle je podvod.
Sami pracovní E.W nevěřícně koulely očima jak je možné, že si servis dovolil poslat skoro po 30ti dnech neopravenou TV s papírem "všechno je ok".

TV SONY 75

Aby tato firma dodržovala zákonem stanovená pravidla a využívala mezer v pravidlech.

26.9.2020 17:11, před 4 lety

Prodávající má povinnost se při reklamaci vypořádat s vytýkanou vadou. Přetrvává-li vytýkaná vada i po vyřízení reklamace (zjištěno a potvrzeno přímo na prodejně) a společnost se s touto vadou nevypořádala během 30 denní zákonné lhůty pro vyřízení reklamace, nebyla reklamace vyřízena řádně a spotřebitel má právo od smlouvy odstoupit, neboť společnost porušila smlouvu podstatným způsobem.

Za vyřízení reklamace je odpovědný vždy prodávající, a to i v případě, pokud byla k vyřizování reklamace určena třetí osoba. Všechny nároky je tedy nutné uplatňovat vůči prodávajícímu.

Nebude-li možné spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese: www.adr.coi.cz.

29.10.2020 14:33, před 4 lety