A3 SPORT s.r.o.

#45441Neuznaná reklamace bot

1 měsíc 15 dnů 3 hodiny

07.10.2020, před 4 lety

Lucie Homoláčová

Dobrý den, dne 10.10.2018 jsem si v A3 Sport Zličín zakoupila obuv značky Nike. Jedná se o běžeckou obuv pro běh po upravených cestách, k čemuž jsem obuv příležitostně užívala. Ani ne po roce jsem zaznamenala, že s pravou botou není vše v pořádku a při bližším prohlédnutí jsem zjistila, že z pravého "bubliny" v patě (která je u této řady naplněna plynem) "vzduch" někudy uchází. Boty jsem dále neužívala a dala je k reklamaci - 12.9.2019. Reklamace byla zamítnuta, uvedený důvod odborníka pana Petra Janaty cituji: „Intenzita používání zkrátila životnost obuvi. Reklamace nebyla
uplatněná, ihned po zjištění vady, při dalším použití došlo k prohloubení vady a znehodnocení zboží.“ S odůvodněním rozhodně nesouhlasím, důvody nejsou ničím podloženy. Můj postoj k tomuto vyjádření:
1) „Intenzita používání zkrátila životnost obuvi.“: Ničím nepodložené, nepravdivé vyjádření. Nejsem profesionálním sportovcem, obuv jsem užívala příležitostně na upraveném terénu a k rekreačním účelům, k nimž je určena.
2) „Reklamace nebyla uplatněná, ihned po zjištění vady, při
dalším použití došlo k prohloubení vady a znehodnocení zboží.“: S
vyjádřením nesouhlasím. Obuv jsem reklamovala ihned po zjištění
závady, když jsem si pravou botu nasadila a “propadla” se mi pata z
důvodu prasklé bubliny.
Jelikož mám další pár řady Air Max stejné značky, které mi již slouží 3 roky a nadále ho užívám, nemyslím si, že bych o boty nebo je užívala nevhodně. Jednoznačně se jedná o vadu materiálu. Když jsem se po obdržení zamítnutí reklamace v prodejně A3 sport na Floře nesouhlasila, odmítli to jakkoliv řešit a hrozili mi pokutou za neodebrání zboží. Obrátila jsem se také na společnost A3 sport s.r.o. emailem, od Týmu A3 sport s.r.o. jsem obdržela zamítnutí, cituji: "Reklamace Vám byla naší firmou zamítnuta písemným vyjádřením s odborným posouzením o znalce v oboru. Za tímto vyjádřením/posouzením si stojíme." a od marketingové specialistky společnosti A3 Sport Lucie Mrzenové odmítnutí, cituji: "Bohužel, z naší strany není další možnost přezkoumání."
Jelikož jsem se až nyní dozvěděla o této možnosti stížnosti a boty jsou ještě v záruční lhůtě, znovu žádám o přezkoumání reklamace na základě objektivních skutečností. Od momentu podání reklamace jsou nenošené, vada vylučuje možnost dalšího užívání produktu. Výše uvedené odůvodnění není nijak podloženo a absolutně neodpovídá pravdě.

WMNS Nike Air Max Sequent 3, Black/White-Dark Grey, 908993011

Žádám o přezkoumání zamítnuté reklamace, jako řešení požaduji vrácení peněz nebo výměnu zboží za nevadný kus.

8.10.2020 10:25, před 4 lety

Uplynulo-li od zakoupení a převzetí zboží více než 6 měsíců, musela by v případě soudního sporu spotřebitelka prokázat, že zboží bylo vadné při převzetí. Pokud tedy bylo rozhodnuto o reklamaci jako o neoprávněné, ale spotřebitelka se závěry reklamace nesouhlasí a dožaduje se nápravy, musí důvody zamítnutí reklamace rozporovat. Silným a přesvědčivým důkazem o tom, že reklamace nebyla vyřízena řádně, je posudek soudního znalce z oboru. Prokáže-li posudek nedůvodnost zamítnutí reklamace, má spotřebitelka právo požadovat nápravu nebo má možnost přímo odstoupit od smlouvy, protože její reklamace nebyla vyřízena řádně a včas. Odstoupením od smlouvy se závazek ruší od počátku a strany si vrátí to, co si plnily. Kromě toho má také spotřebitelka právo na náhradu účelně vynaložených nákladů spojených s reklamací (tedy včetně proplacení znaleckého posudku). Seznam soudních znalců je možné vyhledat mimo jiné na webové adrese www.dtest.cz/soudni-znalci.

Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitelka možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.

22.11.2020 18:14, před 4 lety