Allegro Retail a.s.

#45470Prodlužování vyřízení požadavku Lživé informování o skutečnostech objednávky.Zadržování platby.

1 měsíc 13 dnů 22 hodin

08.10.2020, před 4 lety

Lucie Grygerová

Dobrý den.

Dne 28.9.2020 jsem učinila objednávku. Téhož dne mi pracovnice zákaznického servisu sdělila, že barva bundy neodpovídá uvedenému obrázku. Sdělila mi tuto informaci na základě mého dotazu neb obrázek ukazoval modrou bundu a ve skutečnosti barva odpovídala zelené, která byla uvedena i jako ikona barvy u zboží. Okamžitě jsem pracovnici požádala o stornování a zaslání potvrzení o stornu na můj email, tak aby nedošlo k odeslání zboží. Přišlo mi potvrzení o stornu viz níže a bylo mi sděleno že platba peněz bude navrácena.
Další den mi přišla zpráva, že zboží je expedováno. Volala jsem tedy zákaznický servis a upozorňovala, že zboží nechci. Byla jsem vyrozuměna, že zboží zastaví, že ještě neodešlo. Další den mi přišla zpráva od dopravce, že zboží převzal. Volala jsem tedy znova zákaznický servis a bylo mi sděleno, že řidič zajíždět k nám nebude. Načež řidič zboží doručil a předal osobě blízké, která nevěděla o doručování balíčku. Načež jsem volala, že vracím bundu na Vaše náklady zpět. Bylo mi řečeno a zasláno potvrzení o tom, že mohu a že doklad bude zaplacen. Do dnešního dne jsem neobdržela ani jednu platbu. Bylo mi sděleno, že musí dojít k propsání vrácení zboží do systému. Předpokládám, že když jsem zboží odeslala 1.10. mohlo by být již ke dni 6.10. doručeno i propsáno. Nebudu dále čekat na plané sliby a chci své peníze okamžitě zpět. K doručování zboží nemělo vůbec dojít a pochybení bylo na Vaší straně. Vzhledem k tomu, že platba byla provedena 28.9. a telefonicky mi bylo sděleno že lhůta na vrácení peněz je 14 dní, požaduji tímto, aby mi peníze za zboží i za dopravu byly doručeny na účet nejpozději 12.10. Pokud tak neučiníte postoupím stížnost dál.

Lucie Grygerová

objednávka č. 121769381

OKAMŽITÉ VRÁCENÍ platby za zboží z důvodu nedodržení obchodních podmínek.

9.10.2020 12:09, před 4 lety

Pokud spotřebitelka využila svého práva odstoupit od smlouvy ve lhůtě čtrnácti dnů od převzetí zboží (tohoto práva může využít i před tím, než jí je zboží doručeno), je prodávající povinen vrátit spotřebitelce přijaté peněžní prostředky ve lhůtě čtrnácti dnů ode dne, kdy bylo od smlouvy odstoupeno. Pokud tak neučiní, ocitá se v prodlení. Je-li prodávající v prodlení, má spotřebitelka právo navíc žádat zaplacení zákonného úroku z prodlení.

Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitelka možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.

22.11.2020 18:13, před 4 lety