Dne 22.9.2020 jsme vytvořili a zaplatili objednávku na předsíň: Předsíňová stěna
VERA dub sonoma/bílá, která byla skladem.
Dodnes jsme ji neobdrželi i přesto že jsme jim 100 krat psali na email (tam neodpovídájí vůbec) a na volání k nim utratili asi 700 kč-.
Komunikace ale žádna není, protože řikají, že nevědí co se deje s naši objednávkou.
Pravděpodobně nás podvádějí protože už 5krat za sebou řekli, že zboží bude v conejbližší době dodáne a že je to problem s DHL. Odeslali nám sledovácí čislo, o kterém ale DHL nic neví.
Naposledy nam zboží muselo dorazit předevčírem (o tom jsme dostali email) celý den jsme byli doma a čekali na ně, nic se ale nestalo.
Žadáme o kompenzaci a o conejrychlejší doručení zboží.
Předsíňová stěna VERA dub sonoma/bílá č. produktu: 413572600
Žadáme o kompenzaci a o conejrychlejší doručení zboží.
Prodávající má povinnost dodat zboží. Pokud tak neučiní ve sjednaném termínu, ocitá se v prodlení. Jestliže zboží prodávající nedodá v tomto termínu, upozorní spotřebitel prodávajícího, že nedodal zboží včas a poskytne prodávajícímu přiměřenou lhůtu k dodání zboží (lze poskytnout i mlčky).
Pokud prodávající nedodá zboží ani ve lhůtě poskytnuté spotřebitelem, má spotřebitel nárok na odstoupení od smlouvy dle § 1978 občanského zákoníku a na vrácení zaplacené peněžní částky. Oznámí-li spotřebitel prodávajícímu, že mu určuje dodatečnou lhůtu k plnění a že mu ji již neprodlouží, platí, že marným uplynutím této lhůty od smlouvy odstoupil.
Pokud by spotřebiteli vznikla kvůli tomuto porušení smluvní povinnosti ze strany společnosti škoda, mohl by žádat po společnosti náhradu této škody. Musel by však prokázat, že mu škoda vznikla, a že důvodem vzniku škody bylo porušení smluvní povinnosti ze strany prodávajícího.
podle jména se mi, bohužel, nedaří smlouvu dohledat a její číslo jste neuvedla, nemohu tedy situaci prověřit. Prosím o zaslání jména, na které byla kupní smlouva uzavřena nebo přímo její číslo.
Děkuji.
S pozdravem,
J. Hušek
Číslo kupní smlouvy: 6173883
Číslo e-shopové objednávky: 11807112
Způsob platby: Platba kartou
Způsob dopravy: SCONTO přepravní služba
Datum vytvoření objednávky: 22.9.2020
P.S. už několik krát Vaše firma se vymlouvá na to, že asi 20 dní naši objednávku má přepravce DHL, což samozřejmě nemůže být pravda, proč by DHL u sebe drželo Vaši zásilku 20 dní? navíc podle sledovacího čísla, které nám poskytli neexistuje a ve sledování nic není. Takovou zkušenost s vaši firmou máme podruhý a to jsme u Vás koupili celkově jen 2 krát. Příště zvolíte konkurenci. Prosím už konečně zboží dovezte!. Děkuji
omlouvám se Vám za komplikace spojené s přechodem na nového přepravce a vytížením zákaznického servisu (někdy není možné reagovat na maily "okamžitě"). V současné době již zboží máte a byla Vám i za komplikace poskytnuta kompenzace.
Ještě jednou se omlouvám.
J. Hušek, SCONTO NÁBYTEK, s.r.o.
Dobrý den, to vůbec není pravda. Žadné zboží nemáme. PPL nam odpovědělo, že došlo k poškození zboží, a zboží bylo odeslano zpět odesílateli. Je to opravdu legrace protože to se stalo už podruhé. Nam přijde, že nas máte za uplné blbečky a opravdu nechápeme co se dějě a proč nam zboží konečně nedoručíte? Přijde Vám to normální?
Takže opakuji jak to bylo: Nejdřív Vaše firma řekla, že DHL drželo naši zásilku skoro měsíc, následně Česká pošta balíček poškodila a později PPL balíček poškodila také. Tak proč nám teď píšte takový nesmysl, že zboží už máme?
Předpokládáme, že společnost vycházela z toho, že zboží bylo odesláno a už uběhla doba určená k doručení. Z textu chápeme, že bohužel došlo k chybě na straně dopravce. Rozumíme, že situace je frustrující a nijak pochybení neospravedlňujeme, ale žádáme o komunikaci pokud možno věcnou a bez nadbytečných expresivních výrazů. Děkujeme.
Stížnost přeřazujeme na společnost, aby měla možnost reagovat.
omlouvám se za původní vyjádření. V době, kdy jsem ho psal bylo v našem systému zboží již podruhé odesláno a měl jsem tedy za to (vzhledem k časové ose), že i doručeno. Bohužel však již po 3. společnost DHL zboží nedoručila z důvodu jeho poškození při překládce. Mrzí mě komplikace s vaší zakázkou. V současné době již zboží opravdu máte, ale jak vidím v systému nevyhovuje Vám rozměrově, takže budete odstupovat od smlouvy, k čemuž můžete využít odkaz na našich webových stránkách: https://www.sconto.cz/odstoupeni-od-smlouvy
S pozdravem,
J. Hušek, SCONTO NÁBYTEK, s.r.o.