facebook marketplace

#45655Od prodejce na marketplsce mi přišel fake

1 měsíc 6 dnů 3 hodiny

20.10.2020, před 4 lety

Nikola Krůželová

Zakoupila jsem si na facebook market place Guess kabelku za 750 Kč. Prodejce mi tvrdil, že se jedná o originál. Jakmile kabelka dorazila zjistila jsem, že je to fake. Prodejce si mě zablokoval hned potom, co jsem mu napsala, že se nejedná o originál a jak to budeme tedy řešit. Prodává na market place na facebooku dalších nespočet fake věcí a lidem je prezentuje jako originály. Chci tuhle situaci řešit! Adresu mám, jelikož mi poslal balík a byla na něm jeho adresa, jméno i telefon uvedeno.

Fake Guess kabelka

Vrácení peněz za fake zboží, které jsem obdržela, následně na náklady prodejce bych mu tuto fake kabelku zaslala zpátky.

26.11.2020 09:58, před 4 lety

Služba VašeStížnosti.cz je určena ke smírnému řešení spotřebitelských sporů, tzn. sporů mezi podnikatelem a spotřebitelem. Ve stížnosti není podnikatel identifikován, proto nemůžeme jednak určit zda jde vůbec o podnikatele, jednak nemůžeme subjekt kontaktovat a pokusit se zprostředkovat smírné řešení. Z tohoto důvodu stížnost uzavíráme.

Obecně je možné uvést, že nebylo-li zboží dodáno ve sjednané kvalitě, a zároveň jde o vztah dvou nepodnikatelů, má stěžovatelka práva uvedená v § 2106 občanského zákoníku. Jde-li o vztah podnikatele a spotřebitele, má stěžovatelka práva vymezená v § 2169 občanského zákoníku a § 19 zákona o ochraně spotřebitele.