ELUSET Consulting s.r.o.

#45735Neposkytování objednaných služeb

1 měsíc 5 dnů 19 hodin

23.10.2020, před 4 lety

Helena Urbančíková

Dne 24.7.2020 jsem si objednala program pro zlepšení životního stylu a úpravu váhy na 6 měsíců v ceně 12490,- Kč.
Po třech měsících (tzn v polovině programu) je situace taková, že:
- výživový poradce díky kterému jsem do programu šla již na pobočce není
- i když dodržuji jídelníček i opatření nezhubla jsem ani dkg
- ruční rozmasírování lymfatického systému spočívá v několikavteřinovém "pohlazení" krku
- zdravotní diagnostika (kvůli které jsem také do programu šla) mi byla odpírána z důvodu nefunkčnosti přístroje
- celá konzultace v hodnotě 2498 Kč (píšete 5 + 1 zdrama) spočívá ve zvážení na chytré váze a 40 minut lymfatické masáže - to je trochu dost - nemyslíte?
- na recepci je chaos - velmi milá recepční dělá víc než může ale naposledy jsem ležela více než 10 minut na lehátku než mi byla masáž puštěna - o ručním rozmasírování se raději nezmiňuji
- ztratila jsem důvěru v toto zařízení

z těchto důvodů odstupuji od objednávky (bez čísla) a dále nehodlám čerpat poskytnuté služby.

Žádám o ukončení poskytování objednaných služeb a ukončení úvěru.
Vzhledem k vypracovanému jídelníčku (který mi vůbec nepomohl i když dodržuji jak stravovací tak pohybový režim) nežádám vrácení dosud zaplacených prostředků

29.10.2020 12:35, před 4 lety

Byla-li smlouva sepsána na pobočce, kam se spotřebitelka dostavila z vlastního popudu (tzn. nebyla tam odkázána např. pracovnicí, která v obchodním středisku rozdává letáky společnosti atp.), jedná se o smlouvu uzavřenou v "kamenné" provozovně prodávajícího a zásadně není možné od této smlouvy bez udání důvodu odstoupit. Je-li však možnost odstoupení bez udání důvodu sjednána v kupní smlouvě (což bude spíše výjimečná situace, která se patrně netýká řešené věci), spotřebitel je oprávněn od smlouvy odstoupit i při této formě prodeje.

Pokud ovšem spotřebitel uhradil kupní cenu služby, prodávající má povinnost službu poskytnout ve sjednané kvalitě. Pokud není služba poskytována ve sjednané kvalitě, může spotřebitelka službu reklamovat.

V rámci uplatněné reklamace spotřebitelka může požadovat dle § 2169 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, primárně poskytnutí náhradní služby ve kvalitě, která byla mezi stranami ujednána, a není-li toto možné, pak může odstoupit od smlouvy. Další možností, která se nám jeví pro tuto situaci jako nejvhodnější, je nárok na přiznání přiměřené slevy.

29.11.2020 09:52, před 4 lety