Reklamoval jsem aku přímočarou pilu, byla nefunční baterie.Bylo mi oznámeno,že výrobek je neopravitelný a že mi vrátí peníze.To je pro mě nevýhodné a chtěl jsem výrobek zpět funkční.Už to řeším více jak měsíc a stále trvají na vrácení peněz.Výrobek je stále v nabídce, tak proč mi jej nevymění? Stačí vyměnit vadnou baterii,kterou mají též samostatně v nabídce.Já výrobek koupil v akci za výhodnou cenu, tak proto se asi brání,chtějí mi vrátit akční cenu a já abych si koupil nový za vyšší cenu.Je to nepřístojné jednání.
Aku přímočará pila Parkside, 291971
Chci zpět pilu funkční, jelikož je opravitelná výměnou vadného akumulátoru.Mám i jiné aku výrobky stejné značky a tak jsem si ověřil,že výrobek funguje s jiným akumulátorem.
Má-li věc vady, může spotřebitel dle § 2169 odst. 1 občanského zákoníku požadovat nápravu v podobě opravy věci. Není-li to možné, má spotřebitel možnost žádat dodání nové věci a není-li ani to možné, může odstoupit od smlouvy a požadovat vrácení peněžních prostředků. Místo výše uvedených způsobů nápravy může spotřebitel požadovat přiměřenou slevu (sleva se samozřejmě počítá z ceny, za kterou byla věc pořízena).
Z výše uvedeného vyplývá, odstoupení od smlouvy připadá v úvahu až ve chvíli, kdy není možné zboží opravit, nebo vyměnit za nový kus. Pokud je zboží možné vyměnit za nový kus (nezávisle na aktuální ceně), má spotřebitel nárok na výměnu zboží.
Dobrý den, pane Zeti,
mrzí nás, že jste musel pilu reklamovat, avšak nejsme oprávněni řešení reklamačního oddělení jakkoliv komentovat nebo měnit.
Děkujeme za pochopení.
Lidl Česká republika
mezi tím,než se vyjádřil Lidl v této sekci, tak byla věc vyřešena smírem.Lidl mi poslal nový výrobek a jako omluvu ješte dárkovou kartu.
Děkuji za přispění D Testu.