OKAY Holding a.s. (OKAY s.r.o.; JENA - nábytek, s.r.o.)

#4580Špatná práce reklamačního servisu

6 měsíců 13 dnů 21 hodin

08.10.2014, před 10 lety

Lenka Flossmannová

Dobrý den,nakupuji v Okay s.r.o. docela často. Vždy,jsem byla s prodejnou a službami spokojena,tedy až dosud. Po prvé jsme dala reklamovat zboží a katastrofa. Na reklamaci jsem dala adaptér k notebooku. I když to se mnou pán na prodejně sepsal,vyzkoušel a do zprávy pro reklamaci napsal,že adapter je vyzkoušen a nefunguje,druhý den chtěli,abych přivezla pro reklamační servis i svuj notebook.
Bez jakéhoko-li upozornění mi můj notebook komplet celý vymazali. Vůbec nechápu proč,nebo co je k tomuto kroku opravňuje. Dala jsem reklamovat POUZE ADAPTÉR! Hodně velké zklamání....

Nechci žádné vrácení peněz,jen by se nad touto prací měl někdo zamyslet. Nebo příště dotyčnou osobu upozornit na postup a rizika.

14.10.2014 18:32, před 10 lety

Společnost je povinná informovat spotřebitele o možné ztrátě dat a doporučit mu, aby si provedl jejich zálohu. Zároveň zásah do softwaru je oprávněný pouze v případě, kdy je to nutné pro zjištění a odstranění závady. To samé platí i pro dodání příslušenství nebo věci hlavní. Pokud by se vada týkala pouze adaptéru, není důvod vyžadovat i dodání notebooku. V tomto případě je pro posouzení případu důležité, zda se vada týkala pouze adaptéru, nebo se na věci vyskytovala i jiná závada.

23.10.2014 09:43, před 10 lety

Vážená paní Flossmannová,
na základě Vašeho podnětu jsme průběh Vaší reklamace důkladně prošetřili.

Dovolte mi, prosím, na tomto místě shrnout celý průběh uvedeného reklamačního řízení, které bylo na naší prodejně v Ostrově sepsáno dne 9. 9. 2014.
Popisovanou závadou byl problém s nabíjením, a proto byl původně do reklamace přijat pouze adaptér. Nicméně pro správné posouzení vady reklamovaného výrobku je nutné dodat jej kompletní, tedy notebook včetně nabíječky. Reklamovaný notebook byl zaslán do autorizovaného servisu, kde bylo po provedené diagnostice zjištěno, že na výrobku je vadná nejen nabíječka, ale také harddisk. Protože povinností servisu je odstranit všechny na přístroji nalezené závady, byla provedena oprava formou reinstalace operačního systému a výměny nabíječky a poškozeného disku.
Uvedeným způsobem došlo k řádnému vyřízení reklamace ke dni 2. 10. 2014.

Ztráta Vašich osobních dat nás mrzí a za tuto komplikaci se Vám jménem naší společnosti velice omlouvám.
Pevně věřím, že mé vysvětlení přijmete a zůstanete nadále naší spokojenou zákaznicí.

S pozdravem a přáním hezkého dne,

Lucie Rosypalová
Vedoucí oddělení komunikace

22.4.2015 16:34, před 10 lety

Vzhledem k tomu, že spotřebitel již nevyužil možnosti reagovat, stížnost tímto uzavíráme.