Alza.cz a.s.

#45807Neřešení stížnosti na operátorku (nevhodné chování během hovoru), zadržování již zaplaceného zboží, agresivní asertivita

2 dny 3 hodiny

28.10.2020, před 4 lety

Vladimír Cihlář

Stalo se v pondělí 26.10.2020 ve 20:30 hod.
Dobrý den, takže po 24 hodinách jediná reakce na moji 3 x telefonickou stížnost (kterou jste povinni dle zákona přijmout a řešit již na základě hovoru) jsem se dočkala v emailu odkazu na formulář na stížnost na webu. Opravdu skvělý servis pro zákazníka!
Jedná se o objednávku číslo 426 845 438 u které žádné vyzvednutí z Alza boxu neproběhlo, protože se po zadání kódu box neotevřel. Ani na opakovaný pokus, jen cvakalo v dvířkách boxu. Na přímé support lince pro Alza boxy NIKDO nezvedl telefon po dobu 15 ti minut. Na čísle 225 340 111 26.10.ve 20:45 hovor přijala zaměstnankyně Alzy, která slíbila okamžité zaslání potvrzení emailem, že objednávka nebyla vyzvednuta z důvodu technické chyby Alzy + návod jak postupovat dál. DOTEĎ mě nikdo nekontaktoval, dnes 27.10. v 08:56 jsem sama volala na linku 225 340 111 a zaměstnankyně L. o ničem nevěděla a slíbila že zajistí reklamaci a dořešení a poslání vyjádření na email. STÁLE mi nikdo nepsal, nemám peníze ani objednávku. Při dalším telefonickém kontaktování dnes v 17:39 z čísla 605 438 643 na linku 225 340 111 operátorka V., která byla nepříjemná, neochotná, neměla žádnou snahu reklamaci řešit, skákala mi neustále do řeči i přes mé upozornění ať mě nechá mluvit a na závěr hovor ukončila i přes mé upozornění že s ukončením hovoru nesouhlasím zavěsila. Na tuto operátorku jmenovitě vznáším pro její neprofesionální jednání stížnost, je to jediná osoba, se kterou mám možnost reklamaci nějak řešit a která reprezentuje Vaši společnost a chová se tímto způsobem? Odmítla požadavek na prověření kamerového záznamu z Alza boxu ke zjištění, že objednávka vydána nebyla, zrušení objednávky a vrácení peněz také odmítla, technika odmítla též odeslat, protože toho má "hodně" a musím počkat. Nezlobte se, ale nemusím. Neoprávněně zadržujete mé finanční prostředky i mou objednávku. Od společnosti Vaší velikosti bych očekávala nejpozději dnes dodání zcela nové objednávky kurýrem na mou adresu s omluvou. Jedná se o Vaši chybu, ne moji a v dnešní době prověřit kamerový záznam nebo poslat technika je otázka minut, maximálně hodin.
Očekávám promptní dořešení reklamace nedodané objednávky z Vaší strany + vyjádření k nevhodnému přístupu operátorky V.
Neskutečně vytočená zákaznice.

Update: 27.10.2020 alza.cz a.s. požaduje po mé přítelkyni čestné prohlášení, že nedošlo k převzetí zboží

Pokud by společnost Alza.cz a.s. dodržela vše co slíbila a stále nemlžila, tak by toto vůbec nemuselo vzniknout. Zdůrazňuji, že společnost není na tento "faul" ve svých procesech připravena, v podstatě když jsem v pondělí večer na jejich klientský servis volal tak ani sama operátorka vůbec nevěděla co má dělat, nejsou připravení na to, že obrazovka alzaboxu zásilku jakoby vydá, užijte si svoji objednávku a přitom dvířka cvakají a objednávka nemůže být vydána, protože se dvířka neotevřou.

doprava zboží do tzv. "Alzaboxu"

Okamžité vydání již zaplaceného zadržovaného zboží a to způsobem dodání na naší adresu, omluva za nečinnost, odpověď na stížnost na operátorku V.

29.10.2020 12:25, před 4 lety

Prodávající odpovídá za dodání zboží a má povinnost dodat zboží. Pokud jsou AlzaBoxy střeženy kamerovým systémem, bylo by možné ověřit, zda postupoval spotřebitel správně při vyzvedávání zásilky.

30.10.2020 14:58, před 4 lety

Dobrý den, stížnost na pokažená dvířka a nevydání objednávky jsme již řešili, když se na nás zákaznice obrátila přes kontaktní formulář. Pro zákaznici jsme udělali maximum v rámci oddělení péče o zákazníky. Objednávka tedy byla vyřízená a zákaznice si ji již vyzvedla. Co se týká stížnosti na jednání operátorky, tak všechny hovory samozřejmě prověříme a předáme na nadřízeného. Za veškeré nepříjemnosti se upřímně omlouvám a pevně věřím, že se s touto nebo podobou situaci již paní/pán nesetká. Děkuji za schovívavost. Andrea, péče o zákazníky

30.10.2020 18:24, před 4 lety

Vladimír Cihlář

Komentář: Byla vytvořena nová objednávka, proveden zápočet ze staré a zdarma dodání na naší adresu. Že se něco začíná dít jsme si ovšem všimli až po záznamu na vasestiznosti.cz, což může být náhoda, ale okolnosti tomu nenasvědčují. Zde nám byl dTest hodně nápomocen. Před tím se nedělo vůbec nic. Děkujeme za pomoc. Doporučení pro zázaníky Alzy: pokud potřebujete řešit reklamaci, vůbec ji neřešte telefonicky.