BEAUTY LINE s.r.o. v likvidaci

#45858Opakované obtěžování dopisy se slibem výhry

1 měsíc 8 hodin

30.10.2020, před 4 lety

Dana Mocova

Dobrý den, neustále mi chodí nevyžádané dopisy se slibem výhry od BEAUTY MARKET, s.r.o, P.O.BOX 12, 755 08 Vsetín, na obálce pak ještě uvedeno "BEAUTY LINE". Nemám o tyto dopisy zájem. Neotvírám je a hážu rovnou do koše. Nicméně mi v pravidelných intervalech cca 1x za týden nebo dva pořád chodí do schránky. Jelikož jsem na ně přes internet nenašla žádný telefonní nebo emailový kontakt, tak jsem jim poslala dopis na výše uvedenou adresu, ať přestanou obtěžovat s nevyžádanými nabídkami nebo je pošlu k soudu.
Děkuji.
S pozdravem,
Dana Mocová

obtěžování nevyžádanými nabídkami/dopisy od Beaty Line - BEAUTY MARKET s.r.o, P.O.Box 12, 755 08 Vsetín - adresa dle jejich obálky

Pozastavení výkonu činnosti firmě. Přinejmenším zastavení obtěžování s nabídkami, pokud na něj není žádná reakce. Ochrana spotřebitelů / event. důvěřivých lidí, co na formy těchto nabídek reagují.

31.10.2020 16:47, před 4 lety

Za reklamu, která obtěžuje, se považuje reklama směřující ke konkrétnímu adresátovi za podmínky, že adresát dal předem jasně a srozumitelně najevo, že si nepřeje, aby vůči němu byla nevyžádaná reklama šířena.

Pokud spotřebitel dal společnosti souhlas se zpracováním osobních údajů nebo tyto údaje byly získány z veřejného seznamu nebo v souvislosti s činností jakožto správce nebo zpracovatele, může spotřebitel vyslovit nesouhlas s dalším zpracováním těchto údajů. Zpracováním se mimo jiné rozumí i používání osobních údajů. Nesouhlas se zpracováním je nutné vyjádřit písemně. Bez souhlasu subjektu údajů nelze k uvedeným údajům přiřazovat další osobní údaje. Pokud lze z obsahu dopisu dovodit, že spotřebitel odejmul společnosti souhlas, společnost je povinna to respektovat.

V případě nerespektování vůle spotřebitele, je možné podat podnět k prošetření uvedeným dozorovým orgánům. Úřad pro ochranu osobních údajů provádí dozor nad dodržováním zákonem stanovených povinností při zpracování osobních údajů. Krajské živnostenské úřady vykonávají dozor v oblasti nevyžádané reklamy. V neposlední řadě by Česká obchodní inspekce mohla takové jednání vyhodnotit jako agresivní obchodní praktiku dle písm. c) přílohy č. 2 k zákonu č. 634/1992 Sb., zákon o ochraně spotřebitele.

30.11.2020 22:26, před 4 lety