Dne 30.10.2020 otevírací doba Tesco Uničov je do 20:00 přesně v 19:45 mě nepustili nakoupit si základní potraviny cca5min nákup se vším. Prosím o prověření této prodejny a její ostrahy! Odporné jednání ostrahy a prodavaček! Ředitelka je D.P. Děkuji za prověření.
ostraha, pokladní
Vyřešení pracovní doby, vyhazov za hnusné nepříjemné chování ostrahy.
Provozovna určená pro prodej zboží spotřebitelům musí být trvale a zvenčí viditelně označena prodejní dobou určenou pro styk se spotřebiteli, nejedná-li se o mobilní provozovnu nebo automat. Pokud by tomu tak nebylo, dopouští se podnikatel přestupku. Podnikatel má podle § 434 zákona č. 89/2012Sb., občanský zákoník, umožnit veřejnosti vstupovat s ním do právního styku v určené provozní době. Jedná se však o soukromoprávní povinnost, takže její porušení není možné sankcionovat prostřednictvím státního dohledu (např. České obchodní inspekce).