Vážený pane řediteli, můj otec si objednal vaše produkty s tím, že bude platit splátky každý měsíc 199, Kč po dobu 1 roku.
Splátky platil, ale přesto občas přišla upomínka s tím, že nemá zaplaceno. Nebyl si jistý, jestli se obálka se složenkou neztratila, tak znovu zaplatil. Nakonec jsem ho přesvědčila, aby se s vámi domluvil, že doplatí najednou zbývající částku. Otec se telefonicky na všem s vaší pracovnicí domluvil. 16.10.dostal poštou složenku na 5.-12.splátku na 1592,- Kč se splatností 4.11.2020. Tu jsme 3.11.2020 uhradili. Přesto mu 3.11.2020 přišla upomínka.
žádám vás, abyste si dnešní doplacení všech splátek zanesli do vaší evidence a napsali tatínkovi dopis, že má veškeré pohledávky vůči vám uhrazené. Pokud přijde tatínkovi další obálka se složenkou a upomínkou, předám celou záležitost ČOI. Vy na složenky s upomínkou nikdy neuvádíte číslo splátky, takže upomínaná osoba neví, kterou splátku dluží a raději zaplatí znovu. Toto jednání pokládám za neetické a připomínající chování šmejdů. Navíc si myslím, že v současné době je to i trestné.
Byla-li již faktura zaplacena, je vhodné o tom informovat přímo společnost (korespondenční adresa uvedená na webových stránkách společnosti: U Smaltovny 625, 370 01 České Budějovice, e-mail info@naturamed.cz.).
Spotřebitel může společnost rovněž požádat o vystavení potvrzení o zaplacení dluhu (kvitanci). Takové potvrzení slouží jako důkaz, že dluh zanikl.
Vážená paní Špačková,
děkujeme Vám za zaslaný podnět. Dovolte mi Vás informovat, že pakliže se Váš tatínek domluvil o uhrazení celé zbývající částky naráz a obdržel od nás související složenku, kterou uhradil, na zaslané upozornění, prosím, neberte zřetel. Systém ho pravděpodobně odeslal dříve, než byla úhrada připsána na našem bankovním účtu. Abychom to mohli zkontrolovat a Vašeho tatínka následně informovat, potřebovali bychom nějaké doplňující údaje jako je zákaznické číslo, popřípadě jméno a adresa. Poté budeme moci identifikovat jeho zákaznickou kartu a všechny uvedené skutečnosti zkontrolovat a dále jednorázovou úhradu spárovat s příslušnými fakturami.
Děkujeme za doplňující informace a přejeme Vám hezký den.
NaruraMed Pharmaceuticals
Tatínkovi zatím další složenky nechodí, ale potvrzení firmy, že jim otec nic nedluží, nepřišlo. Tak snad vše zdárně skončilo. Zatím velice děkuji d-testu za pomoc. Špačková
Dále může spotřebitelka využít možnost mimosoudního řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Více informaci k uvedené službě lze nalézt na webové adrese www.adr.coi.cz.