Dobrý den , V roce 2019 v červenci jsem zakoupil motocykl Pitbike 250 ccm ,bohužel po dvou jízdách nelze již dále používat . Chtěl bych reklamovat což jsem také udělal a psal několik emailu i se pokoušel volat .Bohužel bez úspěchu. Nevím kam se obrátit .Nevím který servis toto poskytuje a zatím mi běží možnost reklamace v záruce . No částku za kterou jsem zakoupil zboží činila 35445 kč což není málo za něco co stojí v garáži .
Moc děkuji za pomoc , Dobiáš Dominik
MiiniRocket PitRock 250 ccm
Seznam servisů kam se mohu obrátit na opravu v záruční době ,Děkuji
Spotřebitel může uplatnit právo z vady, která se vyskytne u spotřebního zboží v době 24 měsíců od převzetí. Podnikatel má dle ustanovení § 19 odst. 3 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, povinnost vyřídit reklamaci bez zbytečného odkladu. Nejdelší možná lhůta je přitom zásadně 30 dní.
Dle § 2172 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, platí, že práva z vady se zásadně uplatňují u prodávajícího, u kterého byla věc koupena. U jiné osoby by měl spotřebitel uplatnit právo z vady pouze tehdy, domluvil-li se na této osobě s prodávajícím předem a je-li tato osoba v místě pro spotřebitele bližším, než je místo, ve kterém je prodávající. Dle § 19 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, platí, že prodávající je povinen přijmout reklamaci v kterékoli provozovně, v níž je přijetí reklamace možné s ohledem na sortiment prodávaných výrobků a nabízených služeb, případně i v místě nebo sídle podnikání. O přijetí výrobku k reklamaci rozhoduje pracovník ihned, ve složitějších případech do 3 pracovních dnů. Vyřízení reklamace, jak je uvedeno výše, má proběhnout zásadně do 30 dnů od jejího uplatnění. Ustanovení § 19 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, rozvádí i další povinnosti prodávajícího v souvislosti s reklamačním procesem, proto na dané ustanovení tímto odkazujeme.