Zboží objednáno přes e-shop 8.11.2020. Po zpětné vazbě a poměrně dobré komunikaci bylo zboží uhrazeno a očekáváno odeslání zásilky. Po téměř 48 hodinách byl odeslán první email z mé strany s dotazem ohledně odeslání (na e-shopu je napsána expedice do 24h). Obratem mi bylo napsáno, že z důvodu "situace covid a problémy s dopravou" mi bude zboží doručeno v pátek. Do čtvrtečního večera nepřišel žádný mail ohledně expedice, tudíž z mé strany znovu odeslán dotaz. K dotazu jsem i dodal, že si pro zboží případně dojedu sám. Přišla zpětná vazba, že zboží v pátek určitě dostanu a během odpoledne dorazí. V pátek ráno přišel mail ohledně expedice zboží včetně faktury (údajně odesláno).
Nepřišla žádná sms, nikdo mě nekontaktoval a celý pátek jsem čekal až někdo zavolá či zazvoní, nic. Večer jsem napsal do "společnosti" dlouhý email s mojí nespokojeností ohledně komunikace a nesplnění "slibu".
V pondělí (dnes) jsem již objednávku opravdu očekával, nedorazila. Opět jsem použil email a zeptal se na svojí objednávku, tentokrát však dopravní společnosti uvedené na e-shopu. K mému překvapení nic na mé jméno odesláno nebylo. Obrátil jsem se na e-shop, zkoušel jsem telefon, nic, poté email, kde mi bylo sděleno, že zboží dorazí ve středu, jelikož je firma v karanténě.
Bohužel už tomu opravdu nevěřím a logisticky mi to přijde také nemožné hlavně díky zítřejšímu svátku. Jedná se o zboží o hodnotě 23 727 kč, to není malá částka. Během dnešního dne se začali valit na e-shop špatné recenze i na zboží.cz, kde lidi mají podobnou nebo dokonce totožnou zkušenost z poslední doby (cca 3 dny zpět).
Proto bych chtěl touto stížností urgovat e-shop k dodání zboží nebo vrácení peněz. Bohužel se obávám, že jde o podvodníky a bude se vše muset řešit přes další složky.
Apple MacBook Pro 13.3'' Touch Bar Core i5 1.4GHz 8GB 128GB SSD Space Grey (2019) MUHN2CZ/A
Požaduji ideálně dodání zboží na které již přes 8 dní čekám. Pokud to však nebude možné tak bych rád aby mi tento obchod vrátil peníze. Obávám se, že však nejsem jediný, kdo se pravděpodobně nechal napálit.
Prodávající má povinnost dodat zboží. Pokud tak neučiní ve sjednaném termínu, ocitá se v prodlení. Pokud doba dodání nebyla sjednána, může spotřebitel požadovat dodání zboží ihned. Prodávající je poté povinen splnit bez zbytečného odkladu, nejpozději by mělo být plněno do 30 dní. Jestliže zboží nedodá, upozorní spotřebitel prodávajícího, že nedodal zboží včas a poskytne prodávajícímu přiměřenou lhůtu k dodání zboží (lze poskytnout i mlčky).
Pokud prodávající nedodá zboží ani ve lhůtě poskytnuté spotřebitelem, má spotřebitel nárok na odstoupení od smlouvy dle § 1978 občanského zákoníku. Oznámí-li spotřebitel prodávajícímu, že mu určuje dodatečnou lhůtu k plnění a že mu ji již neprodlouží, platí, že marným uplynutím této lhůty od smlouvy odstoupil.