Dobrý den, dne 10.2. 2020 jsem pod číslem objednávky 132121 objednala zimní bundu. Téhož dne mi přišel email o zaplacení objednávky. Dne 11.2. přišla zpráva, že objednávka je již na cestě. Psali, že dodávka může trvat 5-40 dní a tak čekám. 27.3. jsem společnost kontaktovala znovu, že zboží ještě nedorazilo. Pak jsem psala několik emailů až do května a nikdy mi nepřišla žádná odpověď, ani zboží. Dne 8.5. jsem psala společnosti, že požaduji odpověď, nebo odstoupím od smlouvy a objednávku zruším. Stále žádná odpověď. 11.8. jsem poslala tedy storno objednávky a vrácení peněz na účet za nedodané zboží. Poprvé za tu dobu mi přišla odpověď od paní Petry Černé manažera zákaznické podpory. Mrzí je, že zboží nedorazilo a hned mi zasílají na jejich náklady nové. Čekám a nic. 18.9. další email, píšu zboží stále nedorazilo. 6.10. 2020 již požaduji odstoupení od smlouvy a o žádné zboží již nestojím. Přišla mi odpověď 7.10. ať pošlu veškeré platební údaje, které jsem zadávala do objednávky, že mi vrátí peníze na účet. Od té doby se mnou již nikdo nekomunikuje. Peníze samozřejmě nedorazily. Napsala jsem jim pouze další email, že jsou to podvodníci a zloději a budu řešit jejich způsob jednání stížností. Ani to již samozřejmě nikdo nereagoval.
Děkuji předem za vyřízení stížnosti
S pozdravem Zuzana Krézlová
Stylová dámská zimní bunda s kožíškem - více barev Ships From: China, Velikost: S, Barva: černá
Požaduji vrácení peněz za nedodané zboží.
Pokud podnikatel nevrátil spotřebitelce peněžní prostředky a je v takto výrazném prodlením, může ho spotřebitelka vyzvat k plnění tzv. předžalobní výzvou dle § 142a zákona č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád. Zaslání předžalobní výzvy nikoho nezavazuje k podání žaloby u soudu. Ale při projednání sporu před soudem, má v případě úspěchu ten, kdo vyzval protistranu předžalobní výzvou, právo na náhradu nákladů řízení. Jejím zasláním je zároveň dlužník upozorněn na možnost uhradit dluh bez dalších soudních výdajů. Více informací ohledně náležitostí předžalobní výzvy je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3511/predzalobni-vyzva. Zároveň spotřebitel může žádat zákonný úrok z prodlení [viz § 1970 občanského zákoníku (ve výši stanovené nařízením vlády č. 351/2013 Sb.)].
Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitelka možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.