Po roce a půl jsem reklamovala vodotěsný fotoaparát Nikon AW110 z důvodu vniknutí vody do přístroje při fotografování. Reklamace byla zamítnuta z důvodu neprokázání netěsnosti přístroje, a že do přístroje vnikla neznámá tekutina. Jelikož jsem při používání fotoaparátu nic nezavinila, pokládám zamítnutí reklamace za nespravedlivé. Stejné vniknutí vody do přístroje jsem již reklamovala u Nikonu AW100 před rokem. Tehdy mi reklamaci uznali a vyměnili za něj právě tento fotoaparát.
Fotoaparát Nikon COOLPIX AW110, seriové číslo 42104399
vrátit peníze (stalo se během 3 let již u druhého fotoaparátu této značky) nebo alespoň nový přístroj.
Pokud byla reklamace uplatněna po více než 6 měsících od převzetí zboží, leží důkazní břemeno ohledně prokázání existence vady na spotřebitelce. Nejvěrohodnějším důkazním prostředkem je znalecký posudek. Pokud posudek vyjde ve prospěch spotřebitelky, spotřebitelka má právo na řádné vyřízení reklamace a úhradu znalečného. O rozhodnutí nechat si zpracovat znalecký posudek doporučujeme prodávajícího informovat. Seznam znalc§ je k dispozici na www.dtest.cz/soudni-znalci nebo na www.justice.cz.
Vzhledem k tomu, že služba VašeStížnosti.cz je založena na principu dobrovolnosti a obchodník dopusud neprojevil zájem se ke stížnosti vyjádřit, rozhodli jsme se případ uzavřít.