Již po několikáté mi nebyla doručena výzva k převzetí balíku do mé schránky. Několikrát mi to přinesla sousedka, že papír byl hozen do té její. Jak je toto možné ? Na schránku jsem raději napsala velkými písmeny mé jméno, ale ani za boha to nepomohlo. Stále za mnou chodí sousedka, a to ještě z jiného patra, že má papír u sebe. To by bylo ještě k přehlédnutí a k odpuštění, bohužel teď se mi stalo, že mi výzva nepřišla vůbec. Žádné kontaktování na telefon nic. Objednala jsem si zásilku přes aliexpres, který už tu měl dávno být. Na poště mi neustále dva měsíce tvrdili, že tam žádný balíček nepřišel a že kdyby jo, určitě mě budou kontaktovat právě přes papír s výzvou k vyzvednutí. Dnes tj. 24.11.2020 jsem narazila na vaši aplikaci, kde se mohu podívat, kde se balíček právě nachází a ejhle! Balík byl poslaný zpět z důvodu nevyzvednutí na poště, kam dorazil 13.10.2020 ?! A ještě u toho napsané, že se mi pošta snažila balík doručit NĚKOLIKRÁT ? Nejraději bych napsala, jestli si ze mě někdo dělá pr…. ale budu slušná a tak se ptám, dělá si ze mě někdo srandu ?! Není možné mě nezastihnout, protože pracuji už 4 měsíce na homeoffice !! A když nejsem doma já, je tu spolubydlící ! Tudíž absolutně nemožné mě nezastihnout !
Další věc, kdyby šlo jen o balíky, bohužel jde i o Sipo a o šekové poukázky, které neustále chodí také do jiné schránky !! Nevím, jestli paní/pan pošťačka/pošťák neumí číst a nebo jak je toto sakra možné ?! Navíc je na schránce napsané i číslo bytu a pak mi přinese sousedka papír, na kterém je napsané úplně jiné?! Toto mi prosím vysvětlete !
Určitě to tímto nekončí a budu to řešit dál !
Děkuji za vyrozumění,
Svobodová.
RY520650074CN - číslo balíku, který ani náhodou nebyl doručen a byl odeslán zpět (údajně),
Požadované řešení ?
Aby se naučila paní/pan pošťačka/pošťák číst a začali mi dávat MÉ věci do MÉ schránky a ne do schránek cizích lidí !!
Náhrada za balík, který mi nepřišel a byl poslaný zpět, bez jakékoliv výzvy !
Nejsou-li služby poskytovány ujednaným způsobem nebo v ujednané kvalitě, je možné podat reklamaci na kterékoli poště. Spotřebitel by neměl odcházet bez potvrzení, které by mělo obsahovat shrnutí reklamace a datum jejího uplatnění. Podnik se zavazuje k tomu, že zákazníka vyrozumí o vyřízení reklamace do 30 dnů od jejího podání.
Pokud Česká pošta, s.p. nevyhoví nebo nevyřídí reklamaci vad poskytované poštovní služby, je odesílatel nebo adresát oprávněn podat u Českého telekomunikačního úřadu návrh na zahájení řízení o námitce proti vyřízení reklamace bez zbytečného odkladu, nejpozději však do 1 měsíce ode dne doručení vyřízení reklamace nebo marného uplynutí lhůty pro její vyřízení, jinak právo uplatnit námitku zanikne. Podání návrhu podléhá správnímu poplatku.
Česká pošta, s.p. se rozhodla nevyužít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je námi poskytované mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost uzavřena.
Česká pošta, s.p. shledává svůj systém pro příjem, evidenci a řešení stížností jako dostatečný. Dle vyjádření České pošty přijme podání týkající se služeb poskytovaných Českou poštou nebo jednání jejích zaměstnanců kterákoliv organizační jednotka. Podání mohou být uplatněna telefonicky, osobně, dopisem, faxem, elektronickou poštou nebo datovou schránkou.
Pro úplnost přikládáme odkaz, který obsahuje kontakt na poštovního ombudsmana: http://www.ceskaposta.cz/o-ceske-poste/kontakty/postovni-ombudsman.