Pratenorm s.r.o.

#46453S-dražby.cz - Registrační poplatek pro zajištění informací ke klientem poptávané dražbě, e-mailová podpora u dražby, která se nekonala.

24.11.2020, před 4 lety

František Hep

Provedl jsem registraci k dražbě ke konci srpna 2020, která se měla konat k 30.9. 2020, ale nekonala se. Dodavatel se zde zavazuje, že poskytne ve veškeré informace a emailový servis. Přesto mi zaslal pouze běžně volně dostupné materiály stažené z webu exekutora, které jsem již měl. Navíc nás již neinformoval, že dražba,se nebude konat. Takže přesto, že se dražba nekonala,společnost zaslala výzvu na 5000.- kč za registraci k dražbě. Společnost jsem kontaktoval a místo toho nám zaslala opětovně volně stažitelné materiály - dražební vyhlášku a odhad nemovitosti a ani nyní nám nesdělila, a možná že ani doposud neví, proč se dražba objektu, na nějž vyfakturovala poplatek nekonala. Ptám se tedy, v čem spočívá emailová podpora, k níž se společnost na stránkách zavázala. Z těchto důvodů, se mi zdá minimálně nemorální,ještě účtovat poplatek za něco co se neuskutečnilo.

Smírné, spočívající ve stornování výzvy společností Centrum aukcí.cz s.r.o. z důvodu nekonání dražby a neposkytnutí služby.

17.12.2020 13:33, před 4 lety

Pokud došlo k registraci (na adrese https://www.s-drazby.cz/registrace.html) až po 26. 2. 2020, spotřebitel byl velmi pravděpodobně poučen o tom, že registrace je zpoplatněna. Společnost totiž na přelomu února a března provedla úpravu spočívající v tom, že tuto informaci před tlačítko „Registrovat se“ doplnila. Vzhledem k tomu, že je hned za touto informací umístěn také odkaz na aukční podmínky a ceník, nelze již tvrdit, že spotřebitel nebyl o zpoplatnění registrace poučen. Dodáváme však, že pro účely jasného informování by dle našeho názoru bylo vhodnější ještě uvádět částku, kterou je nutné zaplatit rovnou, či ji aspoň v ceníku odlišit od ostatních. Připojujeme také varování Exekutorské komory ČR: https://www.ekcr.cz/1/aktuality-pro-media/2683-exekutorska-komora-varuje-ceskym-internetem-se-siri-podvodne-drazby?w=. Tolik k upozornění na změněný přístup společnosti ve věci "způsobu informování spotřebitele o cenách".

Společnost podle platného ceníku účtuje poplatek 5 000,- Kč za "zajištění informací ke klientem poptávané dražbě a e-mailovou podporu." Z toho plyne, že poplatek není vázán na skutečnost, zda nakonec aukce skutečně proběhne. Centrum aukcí.cz s.r.o. je zprostředkovatelem informací, nikoliv organizátorem aukce, a tudíž nenese odpovědnost za její provedení.

Jinou otázkou je, zda byly zpoplatněné služby poskytnuty řádně a ve sjednané kvalitě. Má-li spotřebitel za to, že nikoliv, může službu u poskytovatele reklamovat. Zamítne-li poskytovatel služby reklamační nároky, je možné výsledek reklamace rozporovat prostřednictvím žaloby u civilního soudu.

Kromě toho dle ustanovení § 1793 občanského zákoníku platí, že zaváží-li se strany k vzájemnému plnění a je-li plnění jedné ze stran v hrubém nepoměru k tomu, co poskytla druhá strana, může zkrácená strana požadovat zrušení smlouvy a navrácení všeho do původního stavu, ledaže jí druhá strana doplní, oč byla zkrácena, se zřetelem k ceně obvyklé v době a místě uzavření smlouvy. Hodnocení této otázky ovšem závisí na konkrétních skutkových okolnostech každého případu, a proto nelze odpověď paušalizovat.

17.12.2020 14:38, před 4 lety

Dobrý den, souhlasíme s názorem dTestu a jen pro uvědomění celého procesu služby exekuční dražby zde z části popíšeme, co vše se musí z naší strany "učinit", aby klient mohl pouze dostat na email běžně dostupné informace, které jsou volně dostupné v rámci internetu, vše v řeči laika, klienta.

Aby vůbec se naši potencionální klienti mohli o nových a prověřených dražbách vůbec dozvědět, musíme tyto dražby vyhledat, prostudovat jejich výhodnost, zaplatit inzerci na několika realitních serverech a s našimi potencionálními klienty komunikovat, včetně podpory, která je samozřejmě založena na lidských zdrojích, které jsou velmi finančně nákladné. Toto vše se realizuje pro naše potencionální klienty bezplatně. Ještě tedy jednou:

VYHLEDAT DRAŽBY…..lidské zdroje
VYBRAT TY DRAŽBY, KTERÉ MAJÍ SMYSL A JSOU VÝHODNÉ….lidské zdroje
ZADAT PLACENOU INZERCI TĚCHTO DRAŽEB…….lidské zdroje
ZAPLATIT INZERCI……finance
POSKYTNOUT KLIENTŮM PODPORU……lidské zdroje
VŠE PRO POTENCIONÁLNÍ KLIENTY BEZPLATNĚ…..za nula Kč

Pokud se již z potencionálního klienta stane registrovaný klient, je naše podpora pro výhodný nákup již směřována cíleně a to ke konkrétní nemovitosti, kterou si klient vybral a to zasláním všech příslušných dokumentů a opět uvádíme dokumentů, které někdo musel vyhledat, zkontrolovat, pročíst atd….již samozřejmě v rámci registrace, která je zpoplatněna registračním poplatkem.

V případě aktivní účasti na dražbě můžeme klienta zastoupit, pomoci s financováním dražební jistoty a všech ostatních činností popsaných ve smlouvě, po dražbě se řeší vyklizení nemovitosti, popř. dofinancování části kupní ceny, popř. řešit předražek.

OPRAVDU SE VÁM ZDÁ POPLATEK 5 tis Kč jako neadekvátní finanční plnění za možnost se DOZVĚDĚT O VÝHODNÝCH DRAŽBÁCH.....a získat informace k těmto již vybraným dražebním jednáním ?
UVĚDOMÍ SI ZDE NĚKDO, ŽE SE ZDE MUSÍ PROCHÁZET A KONTROLOVAT NA DENNÍ BÁZI STOVKY RŮZNÝCH DRAŽEBNÍCH JEDNÁNÍ ?
NA ZÁKLADĚ JAKÉ INZERCE SE KLIENTI DOZVÍDAJÍ O DRAŽBÁCH ? KDO TUTO INZERCI PLATÍ A KDO JI OPĚT NA V RÁMCI KAŽDODENNÍ ČINNOSTI SPRAVUJE A AKTUALIZUJE ?
KAŽDÝ AŤ SI ODPOVÍ SÁM......

16.1.2021 11:29, před 4 lety

15.2.2021 20:42, před 4 lety