Foglik s.r.o.

#4687Nekomunikace, nemám zboží ani peníze

6 měsíců 15 dnů 3 hodiny

20.10.2014, před 10 lety

Jana Buštová

27.9.2014 jsem si objednala kosmetiku Eveline za 464,- Kč a ihned ji uhradila bankovním převodem. Zboží mi nepřišlo, proto jsem žádala o vrácení peněz. Nikdo se mnou nekomunikuje, peníze mi nikdo nevrátil. Nyní jsem dokonce zjistila, že na firmu je uvalena exekuce. Mám v úmyslu vše oznámit na policii ČR a na České obchodní inspekci.

kosmetika Eveline

Vrácení částky za neobdržené zboží

24.10.2014 09:35, před 10 lety

V případě, že není zboží dodáno ani po výzvě k dodatečnému plnění, má kupující právo dle § 1978 občanského zákoníku od smlouvy odstoupit a žádat vrácení peněz.
Dle nám dostupných informací již trestní oznámení na společnost byla podána. Tato skutečnost pomůže Policii při šetření skutečností, zda byly naplněny znaky trestného činu.

5.5.2015 12:47, před 10 lety

Společnost Foglik s.r.o. nereagovala na naši výzvu k řešení stížnosti. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.

Případné spory mohou být tedy řešeny pouze v soudním řízení. Z trestněprávního hlediska je možné připojit se k trestnímu oznámení na Policii ČR. Poté budou orgány činné v trestním řízení posuzovat, zda došlo ke spáchání trestného činu.

Před samotným podáním žaloby doporučujeme zaslat subjektu předžalobní výzvu dle § 142a
občanského soudního řádu. Vhodné je také právní zastoupení. Seznam advokátů je k dispozici na http://www.dtest.cz/advokati.