Stěhoval jsem se, tak jsem vypověděl smlouvu po telefonu. Jelikož mi neposlaly ČVOP kod, tak jsem to měl za vyřešené. Ale jelikož je to O2, tak mi chodí faktury dál a rovnou i s penále! Nyní mi bylo nabídnuto jediné řešení a to, že udělat novou výpověd a dalším kodem! A jaké překvapení bylo, že kod stále nikde, takže co dál...
Internet Optimal
Konečně zrušit internet a vrátit zaplacené faktury od první výpovědi.
Je-li závazek vypovězen, zaniká uplynutím výpovědní doby. Lze-li však závazek vypovědět bez výpovědní doby, zaniká závazek účinností výpovědi (§ 1998 občanského zákoníku).
Pokud spotřebitel smlouvu vypověděl, zanikla s ohledem na (ne)existenci výpovědní doby buď dojitím výpovědi druhé straně, anebo uplynutím výpovědní doby. Ve smluvních vztazích spotřebitele a telefonního operátora bývá typické sjednání výpovědní doby.
Spotřebiteli není možné účtovat poplatky za období následující po uplynutí výpovědní doby, neboť jejím uplynutím závazek zanikl. Pokud by k tomu došlo, jedná se o bezdůvodné obohacení. Zaniká-li závazek, zaniká pochopitelně i povinnost spotřebitele hradit poplatky za poskytovanou službu; společnosti naproti tomu zaniká povinnost službu poskytovat.
Vyúčtování je tedy nutné reklamovat. V případě, že společnost reklamaci vyúčtování zamítne, může se spotřebitel do jednoho měsíce ode dne doručení vyřízení reklamace obrátit na Český telekomunikační úřad s námitkou proti vyřízení reklamace (vzorový formulář je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3295/namitka-k-ceskemu-telekomunikacnimu-uradu-proti-vyrizeni-reklamace-sluzby-elektronickych-komunikaci). Řízení je zpoplatněno (100,- Kč) a pracovníci Českého telekomunikačního úřadu na základě dodaných podkladů rozhodnou, zda společnost postupovala správně, či ne.
mrzí mne, že jste měl důvod k vyjádření nespokojenosti.
Dle kontroly byla situace řešena v rámci reklamace, která nebyla oprávněná. Přistoupili jsme však ke vstřícnému kroku a poplatky od 19.9.2020 Vám byly vráceny. Vyjádření k reklamaci Vám bylo zasláno na e-mail dne 8.1.2021.
Z tohoto důvodu považujeme Váš podnět za vyřízený.
Lucie Zolichová
Guru pro Social Media, O2