Objednala jsem si začátkem listopadu 3 dámské halenky na internetovém portálu www.airydress.com.Dodány byly za měsíc, nevyhovovala mi velikost ani materiál, tak jsem je vrátila v balíku na adresu odesílatele a příjemce balík nepřijal a zboží mi vrátil zpět. Odesílatel byl uveden: Yun Express, U Trati 216, Dobroviz 25261.Co mám dělat?
ID: 5648191,size f12, color khaki, ID 5648615,size f12, color multicolor, ID 5645335, size f12, color rose
Přiložila jsem adresu a číslo účtu pro vrácení peněz.
Při využití služeb poštovního provozovatele se má zásilka za doručenou třetí den ode dne odeslání (§ 573 občanského zákoníku domněnka doby dojití). Zmaří-li vědomě druhá strana (příjemce odstoupení od smlouvy, výpovědi smlouvy) dojití, platí, že řádně došlo (§ 570 občanského zákoníku) a bude vůči společnosti takové právní jednání účinné.
Odstoupila-li spotřebitelka od kupní smlouvy, společnost je povinná vrátit jí zaplacené peněžní prostředky včetně nákladů na dodání nejpozději do 14 dnů od odstoupení, případně od vrácení zboží, které je spotřebitelka povinna vrátit do 14 dnů od odstoupení. Nesplněním této povinnosti ve stanovené lhůtě se společnost ocitá v prodlení a spotřebitelka může požadovat i úroky z prodlení ve výši dle nařízení vlády č. 351/2013 Sb. Spotřebitelce doporučujeme, aby si doklady prokazující odstoupení uschovala.
V případě podezření na podvodné jednání ze strany společnosti lze uvědomit rovněž orgány činné v trestním řízení, které provedou příslušná šetření.