mám stížnost ohledně odmítnutí zákaznické karty v mobilu na prodejně v Hodoníně 18.12.2020. Bylo mi řečeno, že se jedná o nařízení, které musí paní prodavačka dodržovat (což naprosto chápu).
Nicméně nechápu nesmyslnost tohoto nařízení. Zákaznické karty jsou na jméno, a každý má povinnost mít u sebe občanku. Je opravdu takový problém ověřit, zda se jméno shoduje, případně vymyslet jiný způsob ověření?
V dnešní době je takové nařízení krokem hodně zpátky. Neznám nikoho, kdo by u sebe nosil desítky zákaznických kartiček.
Objasnění nesmyslnosti nařízení + další postup, nový systém zákaznických karet, apod.
Podmínky přístupu k užívání služby jsou obvykle upraveny ve smluvních podmínkách. Společnost by při zpřístupňování služby neměla spotřebitele v souladu s § 6 zákona o ochraně spotřebitele diskriminovat. V řešené věci doporučujeme spotřebiteli obrátit se přímo na společnost a uplatňování, resp. znění podmínek připomínkovat.
Hezký den,
zákazník byl seznámen s podmínkami věrnostního programu. Věrnostní karty bohužel nepřijímáme nahrané v mobilním telefonu.
''Společnost si může stanovit podmínky pro využití věrnostního programu. S těmito podmínkami musí být zákazník seznámen. Společnost má pak jednat v souladu s těmito zveřejněnými podmínkami''
S pozdravem Za UNI HOBBY, a.s
Děkujeme za vyjádření, z naší strany k tomu nemáme co dodat - pokud společnost informuje při sjednávání karty spotřebitele o podmínkách, které potom uplatňuje vůči všem stejně, je její postup v pořádku. Věc proto uzavíráme.