Dobrý den ve čtvrtek jsem objednala on-line tři položky v hodnotě 3200 korun do Alza boxu v Chodově u Tesca. Přišla mi SMS že zboží doručili do boxu a že si ho mám vyzvednout. Šla jsem tam v sobotu po práci, Samozřejmě skříňka pod kódem který jsem obdržela se otevřela a nic v ní nebylo. Ihned jsem jela do pobočky v Karlových Varech a tam mi sdělil že se to určitě do pondělí vyřeší, a že mě budou kontaktovat. Do pondělí se nic nedělo, žádný e-mail žádná sms, ani se tam nemohu dovolat, tak jsem tam jela podruhé a že strany prodavače omluva technická chyba lidský faktor a že mi dají určitě vědět, ale pokud chci mohu znova objednat své zboží a znovu zaplatit no prosím copak já mám na vyhazování svých peněz? A před Vánoci? No tak mu říkám že chci své peníze zpět když chyba je na jejich straně a zboží nemám. Zadal něco do počítače že asi prioritu na mou objednávku a peníze mi němůže vrátit mám prý čekat,že se musí vyjádřit Alza Praha tak ať si stáhnou kamerový systém, jsem velice nespokojená komunikace s jejich strany žádná,zaprvé nikdo mi nepsal e-mail ani se tam nedovoláte a za druhé když se přihlásim na moje Alza v mobilu píšou že objednávka byla vyřízena co si to vůbec dovolujou?
Žádám o své zaplacené zboží do Vánoc tak garantovali nebo žádám uhrazení částky za nedodané zboží zpět na můj účet taky do Vánoc dekuji Luptáková
Prodávající má povinnost dodat zboží. Pokud tak neučiní ve sjednaném termínu, ocitá se v prodlení. Jestliže zboží prodávající nedodá v tomto termínu, upozorní spotřebitel prodávajícího, že nedodal zboží včas a poskytne prodávajícímu přiměřenou lhůtu k dodání zboží (lze poskytnout i mlčky).
Pokud prodávající nedodá zboží ani ve lhůtě poskytnuté spotřebitelem, má spotřebitel nárok na odstoupení od smlouvy dle § 1978 občanského zákoníku a na vrácení zaplacené peněžní částky. Oznámí-li spotřebitel prodávajícímu, že mu určuje dodatečnou lhůtu k plnění a že mu ji již neprodlouží, platí, že marným uplynutím této lhůty od smlouvy odstoupil.
Pokud by spotřebiteli vznikla kvůli tomuto porušení smluvní povinnosti ze strany společnosti škoda, mohl by žádat po společnosti náhradu této škody. Musel by však prokázat, že mu škoda vznikla, a že důvodem vzniku škody bylo porušení smluvní povinnosti ze strany prodávajícího.
děkuji za posouzení.
V tomto případě jsme evidovali, že přepravce balíky do AlzaBoxu vložil. Z tohoto důvodu bylo zapotřebí prověřit kamerové záznamy a celou situaci dále řešit s ním. Vzhledem k poloze schránky (nad terminálem celkem vysoko) a její hloubce, bylo v tomto případě možné, že dopravce vložil balíky tak hluboko, že je zákaznice bohužel neviděla a proto se schránka jevila prázdná.
Zákaznice byla dořešena následně čestným prohlášením o tom, že zásilku nepřevzala, aby nebylo nutno kontrolovat KZ a zasláním nového zboží v rámci nové objednávky. Standardním postupem by však bylo vyčkat dořešení s přepravcem.
Děkuji za pochopení, Martin, péče o zákazníky
Stížnost tedy přeřazujeme na spotřebitelku a žádáme jí o potvrzení informace a popřípadě uzavření případu.
Dobrý den zboží jsem dostala dne 30.12.2020.Kazdý den jsem volala psala e-maily a je pravda že vždy když jsem se dovolala operátoři byli ochotni. V boxu jsem byla dvakrát a dvakrát se mi otevřela stejná skríňka na ten kód a jsem si stoprocentně jistá že byla prázdná jinak bych to neurgovala. Tedy tři balíky a jeden z nich byl opravdu velký tak toho bych si všimla, sice jsem to nestihla podarovat do Vánoc, ale nakonec vše dopadlo dobře, a myslím,že nás bylo víc...děkuji p.Jana
z naší strany je záležitost uzavřena, byla doposlána nová objednávka, zákaznice sama uvádí, že vše dobře dopadlo.
Děkuji,
Stížnost tedy přeřazujeme na spotřebitelku a žádáme jí o uzavření případu.