ŠkoFIN s.r.o.

#47229Neřešení škodní události č.7174798 s pojišťovnou

2 měsíce 8 hodin

22.12.2020, před 4 lety

Renata Tvrzníková

V roce 2016 jsem zakoupil v Autosalonu Škoda Zítka Sukorady Martinovice vůz¨Škoda fábia combi SPZ (viz referenční údaj).Dne 20.10.2019 jsem měl havárii. Po ročním urgování mou osobou a rodinným příslušníkem R.Tvrníkovou u Vaší společnosti mi bylo vždy tf. řečeno ,že Generali česká pojišťovna nezaslala dokumrntaci. Dne 17.12. 2020 jste upřesnili,že se jedná o pojistné plnění.Generali Česká poj. mi sdělovala celý rok,že nemá od Vaší společnosti devinkulaci o totální škodě. Taky bych chtěl sdělit ,že auto bylo vydraženo před rokem na aukci . Do dnešního dne škodní událost nebyla uzavřena.Zajímalo by mě ,kdo je majitelem tohoto vozu a jak s vozidlem s SPZ (viz referenční údaj) bude nakládáno .A jak se bude hlavně postupovat co se týče financí. Chci podotknout,že celý rok platím veškeré finanční závazky co se týče Vaší společnosti i společnosti Generali Česká pojišťovna.
A.Nedoma

SPZ (viz referenční údaj) škoda fabia combi

Jako klient se cítím hodně finančně poškozen.Chci urychleně vyřešit tuto situaci. O auto zájem nemám,to jsem uvedl už před rokem .Před rokem bylo auto vydraženo na aukci. Byl bych rád kdyby se tato částka odečetla od mého finančního závazku u Vás a celá záležitost bylo uzavřena. Prosím informujte mě i písemnou formou o daším postupu. Děkuji

21.1.2021 12:46, před 4 lety

Šetření pojistné události je skončeno sdělením jeho výsledku osobě, která uplatnila právo na pojistné plnění. Spotřebitelka může následně požádat o zdůvodnění. Toto zdůvodnění musí být v písemné formě a mělo by z něho být jasné, proč bylo pojistné plnění zkráceno.

Pokud spotřebitelka se zdůvodněním nesouhlasí, je vhodné proti výsledku šetření pojistné události uplatnit u pojišťovny stížnost. Nebude-li spotřebitelka se stížností úspěšná, má možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů. Podobně je možné podat stížnost i v situaci, kdy vyřízení pojistné události trvá neúměrně dlouho.

K mimosoudnímu řešení sporů mezi pojišťovnou a spotřebitelem (pojistníkem, pojištěným, oprávněnou osobou) v neživotním pojištění je příslušná Česká obchodní inspekce. Českou obchodní inspekci lze kontaktovat na adrese: Česká obchodní inspekce, Ústřední inspektorát - oddělení ADR, Štěpánská 15, 120 00 Praha 2. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné dohledat na webové adrese www.adr.coi.cz.

Podmínkou zahájení postupu mimosoudního řešení sporu před Českou obchodní inspekcí je skutečnost, že se spotřebitelce nepodařilo vyřešit spor přímo s pojišťovnou.

22.2.2021 23:48, před 4 lety