Penny Market s.r.o.

#47299Nefunkční zboží - horkovzdušná friteza

1 měsíc 17 dnů 15 hodin

27.12.2020, před 4 lety

Jarmila Slovákovi

Dne 10.12. se slavnostně poprvé otevíral obchod Penny v Chocni. Společnost u příležitosti otevření předem inzerovala výhodný nákup spotřebního zboží - konkrétně horkovzdušná friteza. V obchodě jsem tedy jednu zakoupila za zvýhodněnou cenu v domnění, že se jedná o normální zboží. Nejen, že friteza nefunguje, ale v krabici u fritezy jsem našla reklamační protokol, kde jsem zjistila, že danou fritezu koupila již v listopadu 2019 jiná zákaznice v jiné Penny prodejně a po čtyřech dnech ji reklamovala protože nefungovala. Je přiložena i účtenka od jejího nákupu! A Penny se vůbec nerozpakoval daný výrobek v prosinci 2020 bez opravy dát v jiném městě uvedenou nefunkční fritezu znovu do prodeje! Bez varování, že se jedná o již reklamované zboží, vydával ho jako zboží nové!!!

Nefunkční, již zákazníkem vrácená friteza, která byla vydávána za normální zboží . Zn. Vivess

Požaduji nový, plně funkční výrobek se zárukou a minimálně omluvu. Uvedený rok starý reklamační protokol a doklad o dvojím prodani vyrobku mohu doložit.

11.1.2021 10:52, před 4 lety

Prodávající má povinnost vyplývající z § 10 odst. 6 zákona o ochraně spotřebitele předem zřetelně upozornit spotřebitele na skutečnost, že se jedná o prodej použitého zboží. Porušení této veřejnoprávní povinnosti může být sankcionováno ze strany České obchodní inspekce. Jinak se má za to, že zboží je nové.

Dodání použitého zboží v takovém případě znamená tzv. nesplněnou jakost při převzetí. Spotřebitel pak může uplatnit reklamaci pro nesplněnou jakost při převzetí zboží.

14.2.2021 11:19, před 4 lety