Pratenorm s.r.o.

#47300Neopravnena faktura za poskytnuti podpory, informaci

21 dnů 19 hodin

28.12.2020, před 4 lety

Dobry den,

dnes jsem obdrzel "preposlanou" fakturu za registraci na Vasich strankach, za naslednou podporou, informace, ktere mi mely byt udajne zaslany.

Rad bych k teto veci uvedl, ze :

- registracni formular byl odeslan se zajmem o bezne, dobrovolne (ne exekucni aukce), ktere uvadite, jsou zdarma

- jiz pri vyplneni registracniho formulare, bylo primo do formulare uvedeno, ze nemame zajem o exekucni drazby, nybrz o dobrovolne aukce

- neobdrzeli jsem zadnou podporu, ani jakekoli dokumenty (at uz fyzicky, nebo emailem), ktere jsou v textu faktury uvadeny

- ucet dle meho nazoru nebyl ani aktivovan pozadovanym aktivacnim kodem, ktery mi byl zaslan do emailove schranky

- inzerat, na zaklade ktereho jsme reagovali, byl jiz behem procesu registrace z volne pristupneho inertniho serveru stazen a cela vec se pro nas tak stala bezpredmetnou

Z vyse uvedeneho tedy zadame o zruseni registrace ale i pozadavku uhrady registracniho poplatku.

dekuji a s pozdravem
Ing. Rudolf Rejfir

nebyla poskytnuta zadna podpora, dokumenty, pokud se nepletu, resime vec 3 mesice zpet, registraci jsem ani nedokoncil potvrzenim proklikavaciho akceptacniho odkazu

zruseni pozadavku uhrady poplatku za poskytnute sluzby a dokumenty, ve vysi 5.000,-

30.12.2020 17:07, před 4 lety

Dle ceníku společnosti (dostupný z https://www.s-drazby.cz/gdpr/aukcni-podminky---dobrovolne-aukce.html) jsou služby poskytované v souvislosti s tzv. Dobrovolnými aukcemi zdarma (doslovné znění ceníku: "Účast v aukci…………………………………..………….ZDARMA, Registrace do aukce……………………....…………….ZDARMA, Uveřejnění nemovitosti do aukce……………………..ZDARMA, Zpracování nemovitosti do aukce……………………..ZDARMA"). Zpoplatněny jsou služby pro tzv. Exekuční dražby a tzv. Insolvenční nemovitosti.

Pokud v souladu s ujednáním stran spotřebitel čerpá pouze nezpoplatněné služby, resp. pouze k jejich čerpání se zavázal, nemá podnikatel nárok požadovat zaplacení registračního poplatku. Dostal by se tak do rozporu se svým vlastním ceníkem. Je ale otázka, zda k takovému ujednání vůbec došlo.

Vycházíme z předpokladu, o jehož potvrzení žádáme společnost, že není možné se zaregistrovat pouze k tzv. Dobrovolným aukcím. V situaci, kdy spotřebitel výslovně uvedl, že se chce registrovat pouze k těmto aukcím, proto není platně uzavřena smlouva.

Domníváme se, že spotřebitel učinil tímto sdělením (že si přeje být účastníkem pouze dobrovolných dražeb) přijetí nabídky s výhradou/odchylkou/dodatkem. Tato výhrada podstatně mění podmínky nabídky, neboť vylučuje další dva okruhy poskytovaných, a především zpoplatněných služeb. Přijetí nabídky s výhradou se dle § 1740 odst. 2 občanského zákoníku považuje za protinabídku, nikoliv za přijetí původní nabídky. Podnikatel by tedy v takové situaci měl spotřebiteli dát vědět, zda jeho protinabídku přijímá, či nikoliv. Pokud podnikatel nereaguje, protinabídka přijata nebyla a smlouva platně nevznikla.

Odhlédneme-li od výše uvedeného, i tak platí, že nebylo-li spotřebiteli poskytnuto sjednané plnění (spotřebitel používá termín "podpora"), nemá zásadně povinnost hradit poplatek, který je hrazen dle platného ceníku společnosti právě za poskytnutí informací ke klientem poptávané dražbě a e-mailové podpory. Poplatek by byl bezdůvodným obohacením na straně společnosti.

7.1.2021 00:29, před 4 lety

Dobrý večer pane Ing., projevil jste zájem o službu exekuční dražby a to dne 27.9.2020, 21:49h, kdy jste odeslal email s dotazem "Dobrý den, zaujal mě inzerát na nemovitost: „Byt 5+1, 195,41 m2, Praha-Holešovice Bytová jednotka o velikosti 5+1 se nachází ve 2.NP budovy bytového domu. Dům je půdorysně postaven...“ Je možné jednat o ceně? Kontaktujte mne, prosím." Z inzerátu je 100% jasné, že se jedná o exekuční nemovitost. Dne 28.9.2020 Vám byl odeslán informační email s informací, že pokud máte zájem o více informací k této exekuční nemovitosti je nutná registrace na našem webu. Registraci jste provedl dne 28.9.2020 v čase 11:47:12 z IP: 86.XX.3X.95. Registrace Vám byla schválena 28.9.2020 v čase 20:27:02. O žádné Vaši reakci, že máte zájem pouze o dobrovolnou aukce nemáme ponětí, veškerá vzájemná komunikace uvádí pouze Váš zájem o exekuční nemovitost č. 2590scc a to byt 5+1 Praha-Holešovice. Děkujeme tedy za úhradu poplatku.

7.1.2021 01:06, před 4 lety

Rudolf Rejfíř

Děkuji za reakci, po 3 měsících možna paměť neslouží dobře, což je to, na co nejspíš hresite.

Avšak, registraci jsem provedl, informace žádné poskytnuty nebyly (což zajisté též vidíte ac v předběžné faktuře chybně uvádíte, že jste je zaslali a poskytli) ,stejne tak neproběhla žádná podpora. Inzerát byl z vašeho webu po mě registraci obratem stažen a jakémukoli využití služeb tak nedošlo.
Poplatek se necítím být povinen uhradit. Naopak se cítím být uveden v omyl neexistující dražbou.
Rudolf Rejfir

7.1.2021 09:40, před 4 lety

Dobrý den pane Ing., pokud byla inzerce "stažena", tak je to z toho důvodu, že dražba byla příslušným exekutorským úřadem buď odročena na jiný termín, nebo zrušena, což z naší strany není možné žádným způsobem ovlivnit. Plnění dle uzavřené smlouvy není vázáno na realizaci dražby, ale na poskytnutí dokumentů a případné další podpory. Bereme na vědomí, že nechcete dluh uhradit a další komunikaci tedy budeme brát za bezpředmětnou a nebudeme ztrácet čas. Vaše námitky, které zde uvádíte, je nutné ve lhůtě podat v rámci našeho soudního návrhu na vydání EPR, tímto celou věc urychlíme bez zbytečných časových průtahů a dohadování na které straně je pravda. Děkujeme za pochopení.

7.1.2021 11:23, před 4 lety

Dobry den,

presne tak, v tomto se shodneme. I dle zneni Vasi "predbezne faktury".
Viz screenshot. Jak sam moc dobre vite, zadne sluzby, ani dokumenty, poskytntuty nebyly.

Jak urcite obe strany vime, reakce na volne dostupnou a zda se navic klamavou inzerci, neni prokazatelne spojenim s mou registraci na Vasem webu. Duvody registrace, zna pouze ten, kdo se registruje. Vy uvadite pouze domnenku.

Navic, znovu zduraznuji, muj zajem o registraci byl pro dobrovlne drazby, ktere dle Vaseho ceniku zpoplatneny nejsou a pro ktere jsem jiny, nez spolecny registracni formular nenalezl.

Vzhledem k vyse uvedenemu, ale i vzhledem ke zpusobu komunikace cen sluzeb, nekomunikace z Vasi strany, nereakci o muj pisemny zajem (v pripade potreby rad predlozim) o volne dostupne drazby, se necitim byti povinen k uhrade Vami vystavene, predbezne faktury.

Diky a zdravi
Rudolf Rejfir

7.1.2021 12:18, před 4 lety

Děkujeme za reakci, pokud se opravdu domníváte, že dokumenty musí být poskytnuty zdarma, jelikož jsou veřejně přístupné, podívejte se na tento odkaz Ministerstva vnitra ČR
Děkujeme za pochopení.

7.1.2021 12:31, před 4 lety

Dobry den,

tuto domnenku jsem nevyslovil.

Pouze vychazim z informace ve Vasi predbezne fakture. Viz screenshot z minule zpravy, kde uvadite, ze jste informace k exekucnim drazbam poslali, poskytli. Opak je pravdou.

Opakovane jsem prochazel veskerou emailovou komunikaci (4 emaily), odkaz k registraci k exekucnim drazbam jsem nikdy neproklikl a registraci tak nedokoncil - Jak uvadite v emailu, zaslanem pri registraci na volne exekuce "Pro zájemce o nemovitosti z EXEKUČNÍCH DRAŽEB, vyčkejte, komunikace bude zahájena emailem, nejpozději do 48hod.

Níže uvedené kroky POUZE pro účastníky AUKCE nikoli pro zájemce o nemovitosti z EXEKUČNÍCH DRAŽEB.

SEZNAM NÁSLEDUJÍCÍCH KROKŮ K ÚČASTI V AUKCI

2. POTVRĎTE E-MAILOVOU ADRESU PROKLIKEM V E-MAILU

3. VYČKEJTE NA SCHVÁLENÍ VAŠEHO ÚČTU ADMINEM (do 48hod)

4. VYHLEDEJTE KONKRÉTNÍ AUKCI A KLIKNĚTE NA „ÚČASTNIT SE“

5. DLE POKYNU Z NÁSLEDUJÍCÍHO E-MAILU UHRAĎTE AUKČNÍ JISTOTU

(jistota se vrací všem účastníkům aukce, mimo vítěze aukce)

6. VYČKEJTE NA POTVRZENÍ PŘIJETÍ JISTOTY A SCHVÁLENÍ VAŠÍ ÚČASTI

7. ZÚČASTNĚTE SE VAŠÍ AUKCE VE STANOVENÉM TERMÍNU NA www.S-drazby.cz

Telefonická asistence: 773 756 886"

Vaše registrace byla schválena administrátorem. Nyní se můžete přihlásit ke svému účtu a podat přihlášku k DOBROVOLNÉ AUKCI.

Pote od Vas dorazil druhy email (po nem prisla jiz jen predbezna faktura)
"Vážený dražiteli,

Tým S-drazby.cz

SEZNAM NÁSLEDUJÍCÍCH KROKŮ K ÚČASTI V AUKCI

4. VYHLEDEJTE KONKRÉTNÍ AUKCI A KLIKNĚTE NA „ÚČASTNIT SE“

5. DLE POKYNU Z NÁSLEDUJÍCÍHO E-MAILU UHRAĎTE AUKČNÍ JISTOTU

(jistota se vrací všem účastníkům aukce, mimo vítěze aukce)

6. VYČKEJTE NA POTVRZENÍ PŘIJETÍ JISTOTY A SCHVÁLENÍ VAŠÍ ÚČASTI

7. ZÚČASTNĚTE SE VAŠÍ AUKCE VE STANOVENÉM TERMÍNU NA www.S-drazby.cz

Telefonická asistence: 773 756 886
"
uvedeny odkaz z prvni zpravy po registraci jsem nikdy neproklikl ani jinak nepouzil, tedy registraci k exekucnim drazbam jsem nepotvrdil. Zminema komunikace k exekucnim drazbam, ktera mela byt dle emailu zahajena behem 48h dle druheho emailu, z Vasi strany nikdy zahajena nebyla, pote dorazila pouze faktura za registraci k exekucnim drazbam a pres vyse uvedene, jste ucet automaticky schvalili.

Nemam a nemel jsem zajem o exekucni drazby, neproklikl jsem potvrzeni registrace meho emailu, neobdrzel jsem zminovanou komunikaci do 48h o exekucnich drazbach a oznamil jsem zajem o volne drazby.

Komunikace je prukazna.

Diky a mnoho stesti preje
Ruda Rejfir

7.1.2021 15:09, před 4 lety

Ještě jednou dobrý den, podívejte se pomalu, pořádně do textu který jste zkopíroval do své zprávy a tam jasně uvidíte napsáno, že pro službu exekuční dražby není nutné nic dělat, pouze max. 48hod čekat na zahájení komunikace z naší strany, což jste přesně Vy udělal. Nepotvrdil jste email a čekal jste. Tedy jste přesně činil to, co jste měl činit v rámci zájmu o službu exekuční dražby. To že tvrdíte, že jste od nás nic neobdržel, žádné informace, tak nejste první ani poslední náš klient s tímto tvrzením. Máme připravené další kroky, které prokážou, že z naší strany došlo ke správnému plnění dle smlouvy. Děkujeme za pochopení.

7.1.2021 15:33, před 4 lety

Rudolf Rejfíř

"Pro zájemce o nemovitosti z EXEKUČNÍCH DRAŽEB, vyčkejte, komunikace bude zahájena emailem, nejpozději do 48hod."

vyckal jsem na komunikaci, ta ale nenastala. Profil jsem nepotvrdil.
Sluzby jste neposkytli, podklady, dokumenty ani podpora neprila.

V tuto chvili platbu zamitam.
Diky a zdravi
Ruda Rejfir

18.1.2021 19:13, před 4 lety

Dobrý večer pane Ing., projevil jste zájem o službu exekuční dražby a to dne 27.9.2020, 21:49h, kdy jste odeslal email s dotazem "Dobrý den, zaujal mě inzerát na nemovitost: „Byt 5+1, 195,41 m2, Praha-Holešovice Bytová jednotka o velikosti 5+1 se nachází ve 2.NP budovy bytového domu. Dům je půdorysně postaven...“ Je možné jednat o ceně? Kontaktujte mne, prosím." Z inzerátu je 100% jasné, že se jedná o exekuční nemovitost. Dne 28.9.2020 Vám byl odeslán informační email s informací, že pokud máte zájem o více informací k této exekuční nemovitosti je nutná registrace na našem webu. Registraci jste provedl dne 28.9.2020 v čase 11:47:12 z IP: 86.XX.3X.95. Registrace Vám byla schválena 28.9.2020 v čase 20:27:02. O žádné Vaši reakci, že máte zájem pouze o dobrovolnou aukce nemáme ponětí, veškerá vzájemná komunikace uvádí pouze Váš zájem o exekuční nemovitost č. 2590scc a to byt 5+1 Praha-Holešovice. Děkujeme tedy za úhradu poplatku, pokud nemáte zájem platit, neplaťte, zařídíme se dle Vás, nemáme s tím žádný problém, opravdu nechceme a nebudeme nikoho přemlouvat. Děkujeme za pochopení.

18.1.2021 19:50, před 4 lety