Už 4x jsme u vás koupili polohrubou mouku. V úplně nové mouce po otevření byly broučci. Dnes 8.1. Jsem otevřela pšeničnou mouku hladkou světlou od Belbake. Mouku jsem postavila do čisté misky a otevřela. Po otevření se celá mouka hýbala a strany byly černé, když jsem zvedla pytlík s mouku dno misky bylo celé černé. 23.12. Jsme taky vyhazovali mouku, při dělání vánoček. A 2x před tím. Jednou to chápu, ale pokaždé, když se ta mouka koupí, aby se vyhodila mi přijde už moc.
Pšeničná mouka hladká světlá od Belbake
Požaduji, aby lidl změnil dodavatele nebo změnu uskladňování. V nejlepším případě vrátit peníze za 4kg vyhozené mouky
Nemá-li zboží požadované vlastnosti, je třeba jej neprodleně reklamovat přímo na prodejně a žádat za něj náhradu. U potravin, jejichž jakost má omezenou trvanlivost by měla být reklamace uplatněna co nejdříve. Pokud zboží nemá odpovídající jakost, má spotřebitel právo na dodání nové věci bez vad. Není-li to možné, může od smlouvy odstoupit a požadovat vrácení peněz. Namísto toho lze žádat i přiměřenou slevu z kupní ceny.
Má-li spotřebitel pochybnosti o splnění jakostních požadavků prodávaných potravin, doporučujeme dát podnět k provedení kontroly příslušnému dozorovému orgánu. V daném případě Státní zemědělské a potravinářské inspekci, která vykonává dozor v oblasti zdravotní nezávadnosti potravin rostlinného původu. Orgán dozoru je oprávněn po provedené kontrole provozovny při zjištěných nedostatcích, uložit podnikateli opatření k nápravě, popřípadě pokutu ve správním řízení.
Tímto žádáme společnost, aby se k případu vyjádřila. Pokud tak společnost neučiní, bude stížnost uzavřena.
Dále může spotřebitelka využít možnost mimosoudního řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Více informaci k uvedené službě lze nalézt na webové adrese www.adr.coi.cz.