S Nordic Telecom máme podobně špatnou zkušenost jako pan Mládenka (viz stížnost z 5. 11.2020). 23. 12. 2020 jsme přešli na službu 5G 30. Předtím jsme od Nordic užívali nějaký starší tarif s rychlostí 10 a chtěli jsme kvalitnější připojení (syn online výuka, já několikrát do týdne práce v rámci home office). Hned po přechodu na 5G 30 nás překvapilo, že kvalita připojení se na první pohled nijak nezlepšila – připojení sice máme, ale kvalita je nestálá, občas se (laicky řečeno) seká, rychlost nic moc… Takže když měl syn online výuku, raději jsme se sám „do práce“ nepřipojoval, abych mu výuku nerušil…. Hned v prvním lednovém týdnu jsem proto volal na linku 800 666 777. Tam mi pán sdělil, že opravdu, když se do našeho zařízení připojí, tak vidí nesmyslná data. Domluvili jsme servisního technika. Ten přijel 6. 1. 2021, všechno proměřil a sdělil, že máme rychlost jen 5, naše zařízení jsou v pořádku a problém bude pravděpodobně v BTS v Bystřici pod Hostýnem. Sám pan technik telefonoval do Nordic, tuto informaci jim sděloval a mě pak řekl, že by tedy měl být proveden nějaký zásah na BTS (jako laik tomu nerozumím, nevím, zda říkal restart, reset nebo něco podobného). K zásahu mělo dojít údajně někdy ve čtvrtek 7.1.2021 (tak mi to řekl pan servisní technik, že mu to bylo sděleno na Nordic). V pátek, když jsem pořád neviděl žádné zlepšení, jsem se rozhodl znovu zavolat na Nordic na linku 800 666 777. Pánovi jsem popsal náš problém, zajímalo mě, zda se věc nějak řeší, zda byl proveden zásah na BTS. Hovořili jsme spolu skoro 20 minut, pán mi opět sděloval, že když se do našeho zařízení připojí, tak vidí nesmyslná data. Říkal mi, že to prověří s kolegou a pak se mi ozve…..to bylo naposled, co jsem ho slyšel. Neozval se ani za hodinu, ani za dvě…neozval se už vůbec. Takže nevíme, na čem jsme, platíme za službu 5G 30 (a nemusím zdůraznit, že Nordic nám nezapomněl zaslat fakturu za tuto službu), internetové připojení sice máme, ale kvalita určitě službě neodpovídá (rychlost kolísá mezi 5-10). Takže naše zkušenost je taková, že firma se sama od sebe při řešení problémů zákazníka nepřetrhne ani ho neinformuje o řešení problémů (to, zda řešení problému vůbec probíhá, logicky nevíme). Hlavně, že službu 5G 30 si neopomene vyúčtovat.
pevný internet 5G 30
Odstranění problému
Nebylo-li možné službu využít nebo ji využít jen částečně, kvůli závadě na straně společnosti, je společnost povinna zajistit odstranění závady a přiměřeně snížit cenu nebo po dohodě se zákazníkem zajistit poskytnutí služby náhradním způsobem.
Spotřebitel by měl v souladu s § 64 odst. 7 zákona o elektronických komunikacích službu u společnosti reklamovat a žádat nápravu (požadovat opravu vyúčtování, přiměřené snížení ceny nebo zajištění služby náhradním způsobem). Způsob uplatnění reklamace za poskytnuté služby, včetně údajů o tom, kde a v jakých lhůtách lze reklamaci uplatnit, je povinnou součástí smlouvy uzavřené mezi zákazníkem a společností.
V případě, že společnost reklamaci zamítne nebo uplyne lhůta pro její vyřízení, může se spotřebitelka do jednoho měsíce ode dne doručení vyřízení reklamace (nebo uplynutí lhůty pro její vyřízení) obrátit na Český telekomunikační úřad s námitkou proti vyřízení reklamace (vzorový formulář je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3295/namitka-k-ceskemu-telekomunikacnimu-uradu-proti-vyrizeni-reklamace-sluzby-elektronickych-komunikaci). Řízení je zpoplatněno (100,- Kč) a pracovníci Českého telekomunikačního úřadu na základě dodaných podkladů rozhodnou, zda společnost postupovala správně, či ne.
Naše společnost eviduje stížnost zákazníka a snaží se diagnostikovat a odstranit problém, který se u něj vyskytl a je způsoben tím, že se nachází na rozhraní sektorů. Dle informací od kolegů byl dnes zákazník v kontaktu s techniky a situaci s ním řešíme. Samozřejmě nás prodleva v řešení velice mrzí, momentálně byla urgována a zákazníkovi se zároveň i touto cestou omlouváme. Dále zákazníkovi stornujeme lednové vyúčtování v plné výši jako kompenzaci za vzniklé komplikace.
Dobrý den, dnes se s námi společnost Nordic Telecom spojila, technickém záležitosti našeho problému jsou v řešení, rovněž nám byla nabídnuta i zmíněná kompenzace. Děkujeme, snad se technické záležitosti podaří dovyřešit.
Dobrý den, společnost provedla výměnu potřebného zařízení a od té doby internet funguje a je v zásadě stabilní (klepu na dřevo :-) ). Děkujeme
Děkujeme spotřebiteli za vyjádření a stížnost uzavíráme.