Lidl Česká republika s.r.o.

#4755Reklamace mikrovlnky

25.10.2014, před 10 lety

Helštýn Jaromír

Dne 20 .října jsme si koupili v Lidlu mikrovlnou troubu a když jsme ji pustili tak nefungovala.Tak jsme ji vrátili zpět do prodejny a tam ji vzali s tím, že se do 30 dní ozvou.Teď jsme bez mikrovlnky i bez peněz, které ném odmítly vrátit. Prosím o sdělení jestli obchod správně postupoval?

Buď vyměnit zboží za jinou troubu a nebo vrátit zpět peníze.

27.10.2014 12:24, před 10 lety

V tomto případě uplatnil spotřebitel reklamaci pro nesplněnou jakost při převzetí. Ustanovení § 19 zákona o ochraně spotřebitele stanoví prodávajícímu povinnost rozhodnout o reklamaci ihned, ve složitých případech do tří pracovních dnů. Do této lhůty se nezapočítává doba přiměřená podle druhu výrobku či služby potřebná k odbornému posouzení vady. Reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, pokud se prodávající se spotřebitelem nedohodne na delší lhůtě. O vyřízení reklamace je povinen prodávající spotřebitele informovat.

22.1.2015 12:18, před 10 lety

Vzhledem k datu podání stížnosti se společnost Lidl Česká republika v.o.s. rozhodla pro nevyužití možnosti reakce. Stížnost z tohoto důvodu uzavíráme.